Hiep hiep hoera! Book Buddies bestaat vandaag 2 jaar! Ik kan niet geloven dat we al 2 jaar ons eigen plekje op het internet hebben. Ben ik trouwens de enige die het gevoel heeft dat de meeste (boeken)blogs rond deze tijd zijn opgestart? Alleszins, het leek me wel leuk om eens terug te kijken op de voorbije 2 jaar.

Het prille begin

Wat begon als een terloopse suggestie van Sigrid om een boekenblog op te starten, werd realiteit in augustus 2017. Na maanden en maanden ideeën uit te wisselen, begon ons plan eindelijk vorm te nemen. We besloten om bookbuddies als domeinnaam te kopen en namen contact op met een kennis om een logo voor ons te ontwerpen. En zo verscheen op 5 september onze eerste blogpost van Everthing, Everything. We vonden het toen ontzettend spannend om bekend te maken dat we een blog hadden!

Lay-out

In het begin was het nogal uitzoeken hoe we het best onze posts konden weergeven. Ondertussen is er niet veel veranderd qua lay-out. Zo gebruiken we nog steeds hetzelfde thema, en ook het logo hebben we onveranderd gelaten. Het grootste verschil met het verleden, zijn de foto’s.

Zoals jullie kunnen zien, waren de afbeeldingen nogal awkward geplaatst, net zoals de informatie van het boek. We gebruikten toen ook kleinere afbeeldingen. Sinds februari maken we ondertussen gebruik van grotere foto’s. Nu komt het allemaal mooier tot zijn recht!

Activiteiten

De afgelopen jaren zijn we naar een aantal boek activiteiten geweest, waar we leuke herinneringen aan hebben overgehouden. Zo zijn we naar Yalfest België geweest in april 2018. Een week later gingen we naar een activiteit dichter bij huis: het Clavis Book Café. Tot onze grote verrassing werden we we een paar weken later gecontacteerd door Clavis met de vraag om Young Ambassadors te worden. We konden ons geluk niet op, vooral omdat we maar een kleine blog zijn en nog niet lang bezig zijn.

In november dit jaar organiseerde Clavis in samenwerking met Audrey van The Confessions of a Booknerd een sleepover op de boekenbeurs (daar hebben we natuurlijk ook verslagjes van: deel 1 en deel 2). En naar jaarlijkse gewoonte waren we ook dit jaar weer aanwezig op het Book Café. Ondertussen ben ik ook naar de eerste leesclub van Magical Stories geweest!

Goede bloggers?

Wat hebben de afgelopen 2 jaar ons bijgeleerd? Ik denk dat ik wel voor ons beiden kan zeggen dat we bloggen hebben onderschat. Zo was het in eerste instantie de bedoeling dat we ieder 1 keer in de week iets gingen schrijven. Nodeloos om te zeggen hoe dat is uitgepakt (Hè Sigrid? 😉 ). Tja, dat inconsequent bloggen zal helaas altijd deel uitmaken van Book Buddies.

Ik moet trouwens toegeven dat ik het altijd eng vond (en nog steeds vind) om iets te posten, zowel op instagram als op de blog. Op instagram schoten vaak de gedachten door mijn hoofd: “is de foto wel goed genoeg? Is de caption wel aantrekkelijk genoeg?” Ondertussen heb ik mij een beetje daarover heen kunnen zetten. Ons profiel weerspiegelt nu eenmaal onszelf. Maar mijn grootste schrik had toch vooral betrekking op mijn blogposts. Schrijf ik wel goed genoeg? (Is dat de angst die schrijvers hebben?) Staan er geen spelfouten of grammaticale fouten in? Ik heb namelijk geen taalstudie gevolgd en ben als de angst voor stomme foutjes. Ondertussen heb ik dat een beetje kunnen loslaten.

De community

Tot slot wou ik vermelden dat de boek community echt geweldig is. Ik vind het altijd tof als mensen reageren op onze blogposts. Ook op bookstagram voel ik ieders liefde voor boeken. De betrokkenheid van iedereen is echt inspirerend en zorgt echt voor een eenheidsgevoel. Iedereen gaat ook zo respectvol met elkaar om.

Tot slot wou ik nog een spannend nieuwtje bekend maken. Book Buddies gaat een beetje uitbreiden! Meer kan ik er nog niet over zeggen, maar houd de blog goed in de gaten.

Liefs,

Rani

2 reacties op Update | Book Buddies is 2 jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.