De maandelijkse wrap-up heb ik overgeslagen in september, maar voor oktober sta ik terug paraat. Waarom ik september oversloeg? Wel, met het schaamrood op mijn wangen moet ik bekennen dat ik geen enkel boek in september heb (uit)gelezen… But I’m back en we zullen er eens invliegen.

Als eerste las ik In het vervloekte hart van Rima Orie. Ik heb genoten van dit verhaal. Het is wel geen verhaal voor de zwakke harten, want het is lekker bloederig, gevuld met monsters en ongelooflijk spannend. Ik beloof plechtig dat er binnenkort een recensie van online komt!

Verder las ik Het labyrint der geesten van Carlos Ruiz Zafón als luisterboek. Dit is het derde deel uit de reeks Het kerkhof der vergeten boeken. En waw, dit boek was echt lang. Ik heb maar liefst 18 uren naar dit boek geluisterd! Gelukkig was het echt een spannend verhaal, want anders had ik het nooit volgehouden. Als je op zoek bent naar een mysterieus boek, gehuld in suspense en met een thrillerachtig kantje, is dit het perfecte boek voor jou. En dan heb ik het nog niet over die verrukkelijke schrijfstijl gehad, want die is echt hemels.

En toen las ik een boek waarvan ik wou dat ik het nooit heb gelezen. The Spanish love deception was verre van mijn cup of tea. De eerste helft van het verhaal vond ik er niets aan omdat het er al dik op lag wat er ging gebeuren…Wetende dat je dat nog honderden pagina’s moet lezen over Catalina die (zogezegd) Aaron haat en totaal niet geïnteresseerd is in hem is nogal…saai en repetitief. De smut scènes waren nogal oncomfortabel om te lezen omdat er echt verschrikkelijk slechte zinnen in voor kwamen waar ik van ineen kromp. Maar het ergste vond ik dat Aaron op het einde alleen nog maar tegen Catalina ‘baby’ zei. Ugh.

Gelukkig kon ik nog op een zekerheid in het leven terugvallen en dat is dat Carlos Ruiz Zafón nooit tegenvalt en zo bevond ik mij weer in Spanje dankzij Stad der nevelen. Dit is een verhalenbundel die aansluit bij Het kerkhof der vergeten boeken en waar je als lezer terug naar een fascinerende plek wordt gekatapulteerd, gehuld in nevelen.

Met 4 gelezen boeken kan ik oktober met een blij hart afsluiten. Dit brengt mijn gelezen boeken van 2022 op 29 gelezen boeken en sta ik volgens Goodreads op dit moment wel 12 boeken achter, maar dat overleef ik wel. 😉

Liefs,

Rani

1 reactie op Booktalk | Oktober wrap-up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.