De eerste maand van het jaar vloog alweer om! Ik ben alleszins blij om te merken dat we de donkere dagen achter aan het laten zijn en dat de dagen stilletjes aan lengen. In januari hielden we de eerste boekenclub waarbij we Fourth Wing besproken hebben. Het was een heel gezellige avond. Verder heb ik ook vier boeken gelezen afgelopen maand waarvan eentje een nieuwe favoriet boek is geworden.

Mijn eerst gelezen boek van 2024 doen we al met een knaller: Iron Flame, het vervolg op het immense populaire boek Fourth Wing. Ik las Iron Flame in het Engels (yes, verrassend aangezien ik niet vaak in het Engels lees), want ik kon echt niet wachten om te weten hoe het verhaal zou verder lopen. En jeetje, wat was het spannend! Al moet ik toegeven dat ik het verhaal deze keer iets minder goed in elkaar vond steken dan het eerste deel en dat ik een beetje last had van het befaamde second book syndrome. Nu, ik heb een preorder geplaatst van de Nederlandstalige versie en ik ben nog van plan om de Fourth Wing serie te herlezen. Misschien houdt de boekenclub in april wel een bespreking van Iron Flame? 😉

Het tweede boek dat ik las was een luchtig romance verhaal over schaken: Check & Mate van Ali Hazelwood. Een leuk verhaal om even tussendoor te lezen en, al is het weliswaar geen hoogvlieger, ik heb er van genoten. Dit boek gaan we ook op de komende boekenclub bespreken, ik kijk er al naar uit.

Het derde boek was Huis van Aarde & Bloed en tevens was het de derde keer dat ik het verhaal las. Dit verhaal gaat mij nooit vervelen en ik heb er nog evenveel van genoten als de eerste keer dat ik het las. Nu nog vlug deel 2 herlezen en dan kan ik verder in de nieuwste Maas!

Tot slot las ik Het weeshuis in de azuurblauwe zee van T.J. Klune als audioboek op Storytel. Dit was zo’n origineel, hartverwarmend en knus verhaal dat ik gewoon nog eens een keer wil herlezen. Ik kan alleen maar zeggen: review to come!

Volgens Goodreads heb ik in januari 2330 pagina’s gelezen, niet slecht toch? Voor februari staan dus sowieso Crescent City #2 en #3 op de planning en ook Morgen en morgen en morgen. Ik heb vooral hoge verwachtingen van Crescent City deel 3 en ben mijzelf stiekem aan het vervloeken dat ik niet eerder ben begonnen aan mijn reread van de reeks!

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.