Een paar maanden geleden kreeg ik een recensie-exemplaar van Murdle. Ik had er nog nooit van gehoord, maar een snelle opzoeking op Google wekte mijn interesse. Murdle is een puzzelboek waarin je Deductive Logico helpt om raadsels op te lossen. En het zijn niet zomaar raadsels, maar moordonderzoeken!

Samen met Deductive Logico los je mysteriepuzzels op. Aan de hand van aanwijzingen dien je het deductierooster in te vullen en zo kan je het raadsel oplossen. Door het deductierooster in te vullen ontdek je namelijk wie de moord pleegde, welk wapen werd gebruikt en waar het slachtoffer werd omgebracht.

De aanwijzigingen bestaan soms uit feiten, getuigenverklaringen maar kunnen ook uit gecodeerde boodschappen bestaan die je moet ontcijferen. Het boek is opgedeeld in raadsels van 4 verschillende moeilijkheidsgraden. Vanachter staan tips mocht je vastzitten met het oplossen van een raadsel. Ook de oplossing vind je vanachter. Het grote opzet van het boek is eigenlijk gewoon logisch redeneren.

Het leuke aan Murdle is dat er ook een echt verhaal in zit. Zo komen meermaals dezelfde personages aan bod. Voorts zijn er ook grappige en ingenieuze namen en scenario’s bedacht waardoor Murdle ook de nodige humor aan de dag brengt. Ik heb zelf wel een paar keer vastgezeten met een raadsel en de tips vanachter hielpen ook echt om verder te kunnen. Het boek zit logisch (see what I did there) in elkaar en het is echt geweldig om iedere keer een stapje dichter bij te komen om de dader te ontmaskeren!

Murdle is een aanrader als je graag puzzelt, maar is ook een leuke kennismaking met mysteriepuzzels. Het leuke is dat het ook voor jong en oud is én dat je ook samen kunt puzzelen. Plus, Murdle lijkt mij ook een perfect cadeau voor iemand die houdt van moordmysteries. Ik ben alleszins nog lang niet uitgepuzzeld.

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.