Boekenboxen zijn hip! Zelf bestel ik maar af en toe eens, want wel, ze zijn duur. In oktober was mijn oog gevallen op de november box van So Many Pages. Ik had een groot vermoeden welk boek er in zou gaan zitten en aangezien dat boek al op mijn verlanglijstje stond, besloot ik om mezelf te trakteren op een boekenbox. Laten we eens een kijkje nemen!

Een boekenbox unboxen voelt altijd een klein beetje aan als een cadeau opendoen vind ik. Toen ik de goodies zag wist ik meteen dat ik het boek juist had geraden! Kunnen jullie het al raden ondertussen? Ik ga eerst de goodies overlopen en dan zal ik onthullen welk boek er in zat.

De mini-schaakset was wat mij meteen opviel en mij ook deed bevestigen dat ik juist zat. Verder zaten er ook muntjes bij in een hartjesvormig doosje bedrukt met “Just one more chapter”. Verder zit er ook een collectible pin van schaakstukken in. Eerlijk, ik heb de afgelopen jaren zulke pins al verzameld bij andere boekenboxen, maar eigenlijk zitten ze wat stof te vergaren. Misschien moet ik toch eens overwegen om een pin banner aan te schaffen en ze ten toon te stellen?

Verder zit er ook het nodige drukwerk bij: een auteursbrief, de spoilerkaart, artprint en boekenleggers, een notepad (die ik overigens echt schattig vind) en een brief van de Zugzwang chessclub (deze brief vond ik een beetje vreemd, maar soit).

En dan nu de onthulling van het boek… trommelgeroffel! Check & Mate van Ali Hazelwood. Ik had De liefdeshypothese al eens gelezen (loved it) en had daarna ook Love on the Brain gelezen (vond deze wel minder leuk), maar was wel benieuwd naar haar eerste YA-boek. Ik heb gemerkt dat ik haar boeken best verslavend vind. En hee, soms heb ik zin in een zeemzoet verhaal dat vlot leest.

Het boek is een hardcover (ik stond er eigenlijk pas achteraf bij stil dat de rest van mijn Hazelwood collectie paperbacks zijn…) en heeft schaakstukken op de snede. Tja, meer kan ik niet zeggen over het boek aangezien ik het nog moet lezen. 😉

Ik vond het alleszins leuk om deze boekenbox uit te pakken en vind de goodies er goed bij passen. Ga ik in de toekomst nog boekenboxen bestellen? Eerlijk? Ik zie mezelf het niet zo gauw opnieuw doen. 35 euro is best wat geld en daar kun je al bijna 2 boeken voor kopen. Bovendien koop ik best kieskeurig mijn boeken aan. Ik weet dat het verrassingselement bij boekenboxen met een thema leuk is, maar ik heb toch liever de controle over welke boeken ik aanschaf.

En, hebben jullie goed geraden welk boek in de boekenbox zat?

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.