Welkom

Hallo! Welkom op onze blog. Wij zijn Rani en Sigrid, twee vriendinnen met een passie voor boeken. Die boeken zullen centraal staan op onze blog, maar daarnaast willen we ook onze andere interesses delen. Daarom zullen onze posts verschijnen in verschillende categorieën, zoals booktalk of buddytalk. De posts in booktalk spreken voor zich, terwijl we in buddytalk andere onderwerpen aan bod laten komen.

Rani

Ik ben Rani, 26 jaar en heb rechten gestudeerd. Al van kinds af aan ben ik gek van boeken en dat heeft zich uiteindelijk gemanifesteerd tot deze blog. De eerste echte boekkriebels kreeg ik van Harry Potter en die serie is dan ook nog steeds mijn lievelingsserie. Het liefst lees ik young adult en fantasy, maar eigenlijk lees ik vrijwel bijna alle genres. Niet alleen boeken kunnen mijn hartje bekoren, maar ook katten en thee. Ik heb namelijk een kat, mijn lieve Luna en thee drink ik haast iedere dag. In mijn vrije tijd maak ik ook graag kapsels en probeer ik mij ook naaien aan te leren. Verder kun je mij sinds kort ook op rolschaatsen vinden! Naast dit alles kijk ik ook graag series en films op Netflix. Qua muzieksmaak luister ik dolgraag naar Kpop (Korean Pop), maar ook onze Belgische trots Oscar and the Wolf speel ik graag af. Ik heb trouwens ook Aziatische roots, ik ben namelijk half Belgisch en half Cambodjaans.

Sigrid

Mijn naam is Sigrid en ik ben 25 jaar. Naast boeken shop ik ook graag leuke kleding en make-up (1 minuut stilte voor mijn portemonnee?). Vroeger had ik al een boekenblog waar ik recensies op plaatste, dus met deze blog kan ik samen met Rani de draad weer oppikken. Na mijn middelbare studies ben ik, vanuit mijn liefde voor taal en literatuur, begonnen aan de opleiding taal- en letterkunde. In 2017 heb ik dan mijn masterdiploma taalkunde behaald. Ondertussen ben ik leerkracht Frans op een secundaire school. Mijn lievelingsserie is The Lunar Chronicles van Marissa Meyer, maar mijn all time favourite blijft Alice in Wonderland van Lewis Carroll. Mijn favoriete genres zijn YA in het algemeen en verhalen met een post-apocalyptisch of dystopisch kantje. Net als Rani vind ook ik het heerlijk om eens een avondje achterover te leunen voor een leuke serie op Netflix.

Oprichting Book Buddies

We waren al maanden met het idee aan het spelen om een blog te beginnen, hoofdzakelijk gericht op boeken. We hadden al vrij snel onze naam bedacht, maar toch heeft het nog maanden geduurd voor onze blog online stond (oeps). Voor ons logo hadden we een kennis gecontacteerd die – naar ons inziens – een superlogo heeft ontworpen. De armpjes van het logo staan voor de buddies en in de hoofdletter B zitten enkele boeken verscholen. Precies waar we naar op zoek waren!

Gastbuddies Chloé en Laura

In september 2019 werd Book Buddies uitgebreid met de komst van thriller fanaat Chloé! Zij schrijft af en toe eens een stukje voor ons op de blog. Buiten boeken is ze ook gek van haar twee katten. Chloé heeft haar rechtenstudie afgerond en werkt ondertussen bij een verzekeringsmakelaar.

 

Niet lang na Chloé konden we ook onze goede vriendin Laura verwelkomen bij Book Buddies. Zij heeft aan de Universiteit Antwerpen Toegepaste Taalkunde gestudeerd. Interessant weetje: Laura en Sigrid zijn collega’s bij Mobile Vikings! Laura haar grote passie ligt bij Engelse fantasy.