Dag op dag, 5 jaar geleden zag Book Buddies het levenslicht! Sigrid en ik publiceerden toen ons allereerste artikel ooit (een bespreking van de film en het boek Everything, Everything). Wat waren we toen nerveus en opgewonden om onze eerste post op het wijde web te gooien. En zie nu, 5 jaren later hebben we nog steeds ons plekje op het internet en hebben we echt leuke herinneringen gemaakt!

In den beginne

In 2017 (dat klinkt toch echt lang geleden!) hadden Sigrid en ik het zotte idee om over onze passie te bloggen. Sigrid had al ervaring met recensies en was dus een oude rot op dat gebied, maar ik was nog een groentje dat een sprong in het diepe nam (naar mijn gevoel). Na maanden brainstormen en uitstellen (want dat is misschien een beetje een eigenschap van Book Buddies, hehe), werd ons kindje toch geboren.

Wat waren we toen enthousiast en ook een tikkeltje naïef. Ik herinner het mij nog als de dag van vandaag dat we stonden te springen om veel te schrijven. We hadden het erover om meerder blogposts per week te publiceren en bruisden van ideeën. Uh ja, consequent publiceren is na al die jaren nog steeds een werkpuntje, maar de ideeën zijn er wel.

De toekomst

Zoals jullie de afgelopen jaren hebben gemerkt, heb ik vooral het roer overgenomen. Wegens drukte heeft Sigrid minder tijd om nog te schrijven. Ik hoop alleszins dat ik nog lang in de mogelijkheid ben om te bloggen. Dit is echt mijn uitlaatklep en hierin kan ik mijn creativiteit kwijt. Mijn grootste vijand is namelijk tijd. Tijd vinden om te bloggen is dezer maanden heel schaars geworden omwille van privé-redenen (waaronder bouwen), dus als het enkele weken stil is, is dat de reden.

Soms stel ik mij wel de vraag of het tijdperk van bloggen over boeken gedaan is? Ik heb altijd Instagram gebruikt om de blog ook wat te promoten. Maar in plaats van foto’s ligt de shift nu bij video’s. En natuurlijk is die shift naar video’s zeker waarneembaar door de komst van booktok (filmpjes over boeken op TikTok)? Bloggen lijkt naar de achtergrond verbannen te zijn. Persoonlijk ben ik nog steeds een voorstander van bloggen omdat ik mij meer comfortabel voel om alles onder woorden te brengen door middel van schrijven. Ik heb het gevoel dat soms de video’s nogal oppervlakkig zijn (maar wel amusant!). Ik ga alleszins blijven proberen om te bloggen, maar wie weet kan mijn mening nog veranderen en ga ik in de toekomst ook mij meer toeleggen op video’s (al zal dat pas zijn na de bouw van ons huis).

Trip to memory lane: interview met mezelf

Het leek mij leuk om even leuke herinneringen terug boven te halen, want in de afgelopen 5 jaren heb ik echt leuke dingen kunnen beleven en zijn er ook zaken waar ik gewoon trots op ben. Dus bij deze interview ik mezelf door middel van 4 vragen.

Welke blogpost die je zelf hebt geschreven, vind je het leukst? Persoonlijk is de recensie van Hof van Doorns en Rozen #1 mij altijd bijgebleven. Dat was een van de eerste recensies die ik schreef (dat merk je er ook echt aan), maar ik was gewoon zo gek van de boek dat ik al mijn emoties en liefde erin probeerde te verwerken. En de catchfrase ‘hot hot hot’ die ik erin verwerkte, hoor ik in den treurnis nog steeds aan van Laura! Maar ook ben ik trots op mijn recensie van De ijzige verloofde omdat een lezer mij ooit liet weten dat ze het boek dankzij deze recensie is gaan lezen en een fan is geworden! Wat een leuk compliment toch!

Wat vind je het leukste evenement dat je hebt bijgewoond? Oei, dat is een zeer moeilijke vraag (die ik heb bedacht, hehe). De Clavis bookcafés vond ik altijd heel gezellig: goed georganiseerd, kleinschalig en gewoon heel tof. Maar ik denk dat ik toch kies voor de sleepover van Clavis bij de Boekenbeurs. Dat heb ik twee jaar op rij gedaan en het was het echt genieten. Enerzijds was het zo’n gezellige bende en anderzijds was dat echt een unieke ervaring om zo tussen de boeken te slapen.

Ben je lang bezig met het schrijven van een artikel? Ik moet bekennen dat sommigen artikels echt uit mijn vingers vloeiden terwijl het bij andere artikels echt moeizaam gaat. Als het vlot gaat, kan ik toch nog tot een uur bezig zijn. En bij artikels waar het al helemaal niet vlot gaat, ben ik toch enkele uren bezig. Ik vind het vooral moeilijk om recensies te posten waar ik het boek maar middelmatig vond omdat ik er soms mee worstel om mijn gevoelens en leeservaringen op de juiste manier over te brengen. Maar in het algemeen kan ik dus stellen dat ik best enkele uren bezig kan zijn voor een artikel (ik tel de tijd om foto’s te maken er ook bij).

Ik hoop dat jullie mij een beetje beter hebben leren kennen. Ik wil jullie alleszins heel fel bedanken om Book Buddies te lezen! Ik hoop dat jullie het nog steeds fijn vinden hier, net zoals ik het fijn vind om mijn liefde voor boeken met jullie te delen!

Liefs,

Rani

1 reactie op Book Buddies bestaat 5 jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.