Op 13 april was het zover: het Clavis Book Café in Herkenrode opende weer zijn deuren met een goed gevuld programma. Dit evenement waar auteurs komen spreken en waar andere boekenliefhebbers naartoe komen, is the place to be voor YA-liefhebbers. En natuurlijk waren wij naar jaarlijkse gewoonte ook weer van de partij.

Allereerst werden we ontvangen met lekkere thee van Tea Station waar we zelf al jarenlang fan van zijn. Nadat we eerst nog eventjes hebben zitten praten met andere YA-liefhebbers, begon het eerste punt op het programma: “Zou jij overleven in de wereld van Slaves” door Miriam Borgermans. Miriam Borgermans is de auteur van de Slaves reeks die zich afspeelt in de toekomst. Om daarin te kunnen overleven moet je inventief zijn. En daar ging deze workshop over. Wij kwamen alvast tot de conclusie dat wij niet in die wereld zouden kunnen overleven, want heel handig zijn we helaas niet.

Sigrid in actie terwijl ze de cover op maat snijdt.

Vervolgens was het tijd voor een workshop naar keuze waar wij creatief boekbinden deden. We kozen een cover naar keuze die we dan op A4 formaat moesten bijsnijden. We moesten de bladeren plooien, om die dan mooi op een rechte lijn te houden om er gaatjes in te prikken zodat we ze konden naaien. De een was er iets handiger in dan de ander (lees: Sigrid is een beetje klunzig hierin), maar het was echt een interessante workshop en opent de deur om zelf notitieboekjes te maken.

Vervolgens was het tijd voor een panelgesprek met auteur Bes Ceyssens en Clavis medewerker Rik die redacteur is. Bes Ceyssens heeft onlangs haar debuut gemaakt met het boek ‘De laatste dans’. In dit gesprek vertelde Bes hoe ze is geraakt tot waar ze is nu gekomen. Ze is begonnen met verhalen online te posten totdat ze helemaal een boek heeft geschreven. Maar een boek publiceren is niet eenvoudig en zelf heeft ze ook vele afwijzingen gekregen. Sigrid maakte van de gelegenheid gebruik om haar exemplaar van ‘De laatste dans’ ook te laten signeren. Binnenkort komt hiervan ook nog een recensie op de blog!

Na het panelgesprek was het tijd om wat bij te praten en te proeven van de verrukkelijke cupcakes van Peas. Onder het genot van deze zoetigheden, konden we de andere gelijkgestemde zielen beter leren kennen en hebben we weer nieuwe mensen ontmoet.

Na de versnaperingen was het tijd voor de tweede workshop naar keuze. Daar leerde Susanne de Koster ons hoe je een verhaal schrijft door de nodige spanning en emoties te vertellen. Na een korte uitleg was het tijd om dit in actie om te zetten en schreven we een kort stukje om een bepaalde emotie tot uiting te brengen.

Het laatste panelgesprek was een duo-interview met H.P Janssens en Katrien van Hecke. Beide auteurs zijn thuis in verhalen schrijven uit het verleden en vertelden ons hun tips en tricks hoe je dit het best aanpakt. Wij hebben vooral onthouden dat er de nodige research in kruipt om het historisch correct weer te geven in boeken.

Toen was helaas het einde aangebroken van het book café. We kregen nog een goed gevulde goodiebag met onder andere nootjes, drankjes, bladwijzers, een leuke beker en een kortingsbon van 5 euro. Daarmee heeft Rani in de conceptstore ‘Vroeger is alles wat ik van je heb’ van Adam Silvera gekocht. Na nog een beetje snuffelen in de winkel was het echt tijd om terug huiswaarts te keren. We willen graag Clavis bedanken voor de uitnodiging en de leuke namiddag! Het was weer een geslaagde editie van het Book Café. Op naar de volgende! ❤

Liefs,
Rani en Sigrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.