Eindelijk heb ik Koninkrijk van As in het Nederlands uitgelezen! Koninkrijk van As is het zevende deel alsook het slotdeel van de populaire Glazen Troon serie geschreven door Sarah J. Maas. Wat vond ik van het laatste deel van deze epische fantasy serie?

Aelin is gevangen genomen en wordt verborgen door de duistere Fae koninging Maeve. Ze ondergaat maandenlang martelingen, terwijl Rowan naar haar op zoek gaat. De rest van hun vrienden is intussen aan het proberen om Terrasen te verdedigen tegen de Valg koning Erawan die de wereld wilt overnemen.

Zoals we gewend zijn van Maas was ook dit deel weer zenuwslopend. Nu, ik moet wel zeggen dat de hoofdstukken waarin Aelin werd gemarteld door Maeve nogal slikken waren. Het was zeker niet voor gevoelige lezers, want het kon er heftig aan toegaan. Gelukkig heeft Aelin nog steeds haar vurige karakter (pun intended), want aan gevatte reacties ontbrak het haar niet.

Natuurlijk kunnen onze andere favoriete personages niet ontbreken. Dorian is met de heks Manon op zoek naar de verdwenen Crochan heksen. Chaol en zijn vrouw Yrene reizen ook eindelijk terug naar huis. Lysandra en Aedion leveren dan weer slag tegen het leger van Erawan. En onze heldhaftige stoere Fae krijgers en sluwe Elide zijn ook weer van de partij.

Maas heeft een goed uitgewerkte wereld gecreëerd. Je weet nooit wat je kunt verwachten in haar boeken en ook deze keer waren er tal van plotwendingen en verrassingen die mij verschillende keren hebben beroerd. Af en toe een traantje wegpikken zat er bij helaas bij. Zoals het high fantasy (meestal) betaamt kan een episch slagveld niet ontbreken! Gelukkig was er ook zeker voldoende romantiek aanwezig om het vechten mee af te wisselen.

Titel: Koninkrijk van As (#7) | Auteur: Sarah J. Maas | Uitgeverij: Boekerij | Genre: young adult, fantasy | Pagina’s: 928 | Beoordeling: 4,5/5

Zoals we van Maas niet anders konden verwachten is Koninkrijk van As weer een mooi slotdeel. Alle verhaallijnen zijn mooi samengekomen. Ik had wel het gevoel dat het verhaal zich soms meesleepte en dat het soms wel wat korter had gekund. Ik moet ook eerlijk bekennen dat Koninkrijk van As niet mijn favoriete deel van de reeks is. Ondanks de verrassingen kon ik hier en daar al voorspellen wat er ging gebeuren. Desondanks bleef ik ook nog vaak in het duister tasten.

Het is toch altijd een bitterzoet afscheid van een reeks die mij zo heeft weten te bekoren als deze. Aelin, één van de meest badass boekpersonage die ik ben tegengekomen, heeft mijn hart helemaal weten te veroveren. Ook van de andere personages heb ik ontzettend genoten. Al wie graag fantasy leest met een badass vrouwelijk personage raad ik zeker de serie aan!

Ik kreeg dit boek van de uitgeverij. Dat heeft op geen enkele manier mijn review beïnvloed.

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.