Vandaag verschijnt op Netflix de nieuwe serie Heartstopper! Een serie waar velen reikhalzend naar uitkeken. Heartstopper is gebaseerd op de gelijknamige en immens populaire graphic novels van Alice Oseman. Zelf leerde ik Oseman vorig jaar kennen door haar novels waar ik instant verliefd op werd. (Ik schreef er vorig jaar ook een blogpost over, die kan je hier lezen.) Ik lees zelf geen of nauwelijks graphic novels, maar naar Heartstopper was ik al maanden benieuwd en naar aanleiding van de Netflix-serie wou ik de graphic novels op voorhand hebben gelezen. En daar heb ik geen seconde spijt van gehad!

In Hearstopper volgen we het verhaal van Nick en Charlie. Charlie had het afgelopen schooljaar heel zwaar: hij was gedwongen uit de kast gekomen en werd daarvoor gepest werd. Nick had alleen hier en daar wat over gehoord over Charlie, maar nog nooit met hem gepraat totdat ze samen naast elkaar komen te zitten in de klas. Algauw ontstaat er een warme en innige vriendschap tussen beide jongens. Charlie valt als een blok voor de vrolijke Nick al weet hij dat hij geen enkele kans maakt. Maar liefde kan onvoorspelbaar zijn….

De tekenstijl is vrij simpel en eenvoudig, geen poespas maar dat past er gewoon perfect bij. Ondanks dat er niet veel details in de tekeningen zitten, is het verhaal heel levendig en komen alle emoties van de personages helemaal tot leven. De twee hoofdpersonages zijn heel knap uitgewerkt en ook al is er niet veel verbale interactie aanwezig, toch spatten de emoties er van af. Nick is een heel positief personage en is echt een zonneschijntje terwijl Charlie alles overdenkt en heel onzeker is. Beide personages vullen elkaar aan en het is zo vertederend om te zien hoe hun relatie evolueert naar een innige vriendschap.

Het verhaal is ongelooflijk schattig en hartverwarmend. Helaas merkte ik wel op dat het verhaal mij niet zo hard raakte zoals ik had gehoopt. Ja, ik werd er vrolijk van en leefde mee met de personages, maar het verhaal kon me toch net niet helemaal raken tot diep in mijn hart waardoor ik het net geen 4 sterren kan geven. Ik moet ook bekennen dat ik dit deel – in vergelijking met de andere drie delen – het minst sterke vond.

Titel: Heartstopper Volume One| Auteur: Alice Oseman| Uitgeverij: Hachette Children’S Group (Nederlands: Best of YA Books)| Genre: graphic novel | Paginas288  | Beoordeling: 3,75/5

Heartstopper Volume One is een schattig liefdesverhaal dat heel toegankelijk is voor iedereen. Het is een mooie aanloop naar de rest van de delen waardoor je benieuwd bent naar meer. Het is weliswaar niet mijn favoriete deel, maar ik snap de hype helemaal en het is het ook helemaal waard! Ik ben alleszins ontzettend benieuwd naar de Netflix reeks, dus die zal ik maar eens gauw bingen ;).

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.