Mei is alweer bijna om, dus tijd om een terugblik te werpen op afgelopen maand. En wat heb ik weer pareltjes ontdekt deze maand! Zo ontdekte ik de boeken van Alice Oseman op Storytel waar ik instant aan verslaafd geraakte. En ruim op tijd las ik ook Legend, het boek voor de Book Buddies Boekenclub in het teken van een Aziatische auteur. Tijd om mijn gelezen boeken in detail te bekijken!

Als eerste boek van de maand las ik Een Dodelijke Opleiding van Naomi Novik. In het verleden las ik van haar al Zilvergaren en Ontworteld, twee boeken die ik magisch goed vond. Met Een Dodelijke Opleiding hoopte ik dat dat ook weer het geval ging zijn. Helaas werd ik een beetje ontgoocheld. Het verhaal was niet helemaal mijn ding. Toch heeft het boek mijn nieuwsgierigheid dusdanig aangewakkerd dat ik toch benieuwd ben naar het vervolg. Het heeft mij heel lang geduurd om in het verhaal te komen. De ietwat ingewikkelde schrijfstijl en moeizame plot hebben het mij daar niet makkelijker op gemaakt. Maar na een tijdje oefende het verhaal een bepaalde aantrekkingskracht uit waardoor ik merkte dat ik door wou lezen. Een uitgebreide recensie volgt nog!

Vervolgens ontdekte ik de boeken van Alice Oseman op Storytel en ik kon maar niet stoppen met luisteren naar haar verhalen. Ik begon met Radio Silence dat een heel diepe nadruk heeft nagelaten op mij. Vervolgens las ik Solitaire, dat zeker ook mooi was, maar waar ik meer gemengde gevoelens aan overhield. Ook van I Was Born For This heb ik genoten, al was het zeker niet mijn favoriete verhaal van Alice Oseman. Vervolgens luisterde ik Loveless en ook deze was geniaal. Ik vond het fijn om nog eens een verhaal te lezen over het studentenleven aan de universiteit. Ook de kortverhalen This Winter en Nick and Charlie, gebaseerd op de personages van Solitaire las ik (al vond ik deze een pak minder). Ik ben van plan om enkele korte recensies van deze boeken te schrijven waarin ik meer in detail ga treden waarom je haar verhalen zeker eens moet lezen!

Vervolgens las ik Dromendochter van Laini Taylor. Boekerij heeft eindelijk het derde deel (na jaren) vertaald en de andere boeken opnieuw heruitgegeven in nieuwe covers. Ik hoopte dat Dromendochter mij net zo ging betoveren als Zonderling en Muze. Dromendochter heeft mij weten te verrassen, al was ik er niet holderdebolder ondersteboven van.

Tot slot las ik Legend van Marie Lu, het boek dat we gaan bespreken op de Book Buddies Boekenclub in het teken van een Aziatische auteur. Ook hier moet ik bekennen dat ik niet helemaal gek was van het verhaal. Al had het wel heel sterkte punten en het bleef tot het einde enorm spannend, maar de instalove ging er los over en zorgde ervoor dat mijn ogen bijna uit mijn oogkassen rolden. Alleszins, 6 juni gaan we dit boek bespreken, dus als je zin hebt om af te komen, geef mij een seintje. De details over de Boekenclub vind je hier.

Mei was mijn beste leesmaand van dit jaar! In totaal las ik 9 boeken! Hiervan luisterde ik 6 als luisterboek op Storytel, 2 fysieke boeken en 1 e-book op Kobo Plus. Dit jaar heb ik tot nu toe 31 boeken gelezen en deze maand las ik volgens Goodreads 2875 pagina’s. Met het zonnige weer in het verschiet hoop ik dat ik het in juni zelfs nog wat beter kan doen. Fingers crossed!

Liefs,

Rani

1 reactie op Booktalk | Wrap-up mei

  1. Ik ben heel benieuwd naar je recensie van Een Dodelijke Opleiding. Het ziet ernaar uit dat jij zowat dezelfde mening hebt als ik 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.