Vorige week liet ik een deel van mijn reading planner zien in deze blogpost. Maar er valt nog zoveel meer te ontdekken over deze planner en dat licht ik met plezier vandaag toe. In dit deel ga ik dieper in op de agenda’s, nog wat meer lijstjes, maandelijkse wrap-ups en nog zoveel meer. Neem je mee een kijkje?

Het planner gedeelte/agenda

Dan zijn we nu aangekomen bij het planner gedeelte. De maanden zijn duidelijk weergegeven met tabs die ook nog eens geplastificeerd zijn zodat ze heel stevig zijn. Iedere maand heeft bovendien een bepaalde kleur gekregen. In het begin van iedere maand is een prachtige geïllustreerde tekening te vinden met een boekenquote. Na de illustratie begint de maandplanning. De maandplanning gebruik ik vooral om posts op instagram en de blog in te plannen. Ik vind het alleen een beetje jammer dat de week op een zondag begint waardoor ik altijd twee keer moet kijken voor ik iets neerpen.

Na de maanplanning is er ruimte voorzien voor je TBR en nieuwe releases . Deze pagina’s horen onlosmakelijk thuis in een reading journal en ik ben ook blij om te merken dat er meer dan voldoende ruimte is voorzien om boeken op te schrijven. Wat betreft Books To Read schrijf ik er maar een vijftal neer want ik houd mij eerlijk gezegd daar niet altijd aan. Omdat releases vaak opschuiven, schrijf ik ze eerst op een post-it en bij het begin van een nieuwe maand schrijf ik ze daadwerkelijk neer.

En dan begint de weekplanning. In tegenstelling tot de maandplanning, beginnen de weken hier wél op een maandag (gelukkig maar!). Er waren 2 versies van weekplanning aangeboden: een horizontale en een verticale versie. Ik heb de horizontale versie gekozen, omdat deze naar mijn gevoel meer plaats biedt. Bij de verticale versie is de opdeling verticaal (duh) gemaakt met 3 hokjes. Hier kun je een voorbeeld van de verticale versie vinden. De opdelingen bij de verticale optie bieden daarentegen wel een duidelijker overzicht, wat mij ook super handig lijkt. Zowel de horizontale als verticale versie hebben plaats voorzien om neer te schrijven hoeveel je per dag hebt gelezen (amount read). Persoonlijk gebruik ik die optie niet, ik ben er niet zo op gericht om te zien hoeveel pagina’s ik per dag lees, maar ik denk dat andere lezers dit wel belangrijk vinden.

Voor volgend jaar ben ik nog aan het twijfelen welke versie ik ga gebruiken. Ik neig nu meer naar de verticale versie omdat die opdelingen mij wel makkelijk lijken, dan kan ik een hokje toewijzen aan to do en bijvoorbeeld een ander hokje aan afspraken. De keuzestress!

Overigens vind ik het wel een beetje vervelend dat als een nieuwe maand begint in het midden van een week, die eerste dagen van de nieuwe maand nog horen bij de vorige maand. Dus bijvoorbeeld de eerste dagen van juni vind ik nog terug bij de planning van mei. Het is maar een detail, maar ik had het toch liever net wat anders gezien.

Op het einde van iedere maand vind je een lijstje om je gekochte boeken neer te pennen en een reading wrap-up die enorm veel plaats biedt. Ik vind dit zo’n handige pagina, ook omdat je zelf kiest wat je er invult. Zo vul ik er tegenwoordig ook mijn bekeken Netflix series en films in.

Daarna vind je een pagina’s met kleine stipjes zoals in een bullet journal en een pagina met lijntjes voor notities. Ik heb de afgelopen maanden wat met deze pagina’s zitten experimenteren. Ondertussen gebruik ik de dotted page als habit tracker en de notes pagina gebruik ik om mijn uitgaven bij te houden. Ik weet dat veel mensen de dotted page gebruiken om hun gelezen pagina’s in een grafiek weer te geven, maar dat is mij te veel werk.

Kwartaal wrap up

Na ieder kwartaal zijn er 2 pagina’s gewijd aan een terugblik op het afgelopen kwartaal. Niet alleen boeken, maar ook andere topics zoals momenten, favoriete eten,… komen hier aan bod. Ik vind het leuk om terug te kijken op de afgelopen maanden en even stil te staan bij wat ik allemaal heb gedaan.

Recensies en grafieken

Natuurlijk is er ook plaats voorzien voor recensies! Er is zelfs een tab voor gemaakt zodat je makkelijk naar recensies kunt teruggrijpen. Ook voor de recensies is er plaats voorzien voor meer dan 100 boeken. Per pagina is er plaats voor 2 recensies. Je kan onder andere het aantal sterren invullen, van waar je het boek hebt, het formaat van het boek, genre en je mening. Zoals al vermeld ga ik nooit aan 100 boeken komen en had ik graag veel meer plaats voorzien voor een uitvoerige recensie en onderverdeling voor bijvoorbeeld de wereld en personages. Het zou dus leuk zijn geweest als er in de toekomst deze journal wordt aangeboden met veel plaats, maar ook een optie voor iemand die minder leest maar meer plaats om dingen neer te schrijven.

Tot slot is er de 2021 Reading Wrap-up. Dit is zo’n leuke afsluiter en ik kijk er echt naar uit om deze te gebruiken. Daarna vind je ook enkele grafieken die je evenals op het einde van het jaar kunt invullen. Het lijkt me zo leuk om mijn statistieken visueel voor te stellen. Als afsluiter vind je achterin nog enkele blanco dotted pages en enkele gelijnde pagina’s.

Mijn conclusie

Ik vind dit een geweldig product. De details zijn voortreffelijk en het artwork is verrukkelijk. Een reading journal van scratch maken is niets voor mij en zou mij te veel tijd kosten, dus dit is echt perfect voor mij. Het leuke is dat je alles ook makkelijk kunt aanpassen naar je eigen noden en dat er ruimte is voorzien om zelf nog dingen toe te voegen door de blanco pagina’s. Ik vind het echt zalig om deze reading planner in te vullen en beleef er echt enorm veel plezier aan. Het heeft mijn liefde voor boeken alleen nog maar vergroot.

Ik vind dit echt geweldig en ga dit volgend jaar zeker opnieuw kopen als ik de kans krijg. Het gaat dan nog een groot dilemma zijn of ik de horizontale versie of de verticale optie ga kopen…

Pluspunten

  • Leuke challenges om je uit te dagen
  • Ringband zodat je de planner makkelijk kunt openleggen
  • Kleurplaten
  • Prachtig geïllustreerd
  • Makkelijk aan te passen aan je eigen noden
  • Blanco pagina’s

Minpunten

  • Groot, je kan het niet makkelijk ergens naartoe nemen
  • Weinig plaats om recensies neer te schrijven
  • Maandplanning begint op een zondag

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.