In het begin van het jaar vertelde ik hier enthousiast over de Always Fully Booked Planner die ik net had weten te bemachtigen. Het is de ultieme planner voor boekenliefhebbers en bevat onder meer lijstjes voor je TBR, wishlist, pagina’s voor recensies… Ondertussen gebruik ik deze al meerdere maanden en ben er nog steeds dol op. Om mijn enthousiasme met jullie te delen bespreek ik wat van de inhoud van deze fenomenale planner in dit eerste deel.

Challenges

Er zijn een heleboel leuke pagina’s besteed aan challenges. Zo is er bijvoorbeeld de A to Z challenge. Het is de bedoeling dat je de eerste letter van de titel van het boek koppelt aan een letter van het alfabet. Ik heb besloten om lidwoorden niet meer te tellen en voor de moeilijke letters zoals W, X en Z is het voldoende als de desbetreffende letter voorkomt in de titel.

Vervolgens komen er nog 3 challenges: 2021 Reading Challenge, On the cover Reading Challenge, Reading Rainbow Challenge. Bij de 2021 Reading Challenge worden er verschillende prompts gegeven zoals: lees een own voices boek, een boek met een LGBTQ+ protagonist, een boek dat bestaat uit 6 woorden… Bij de On The Cover Reading Challenge ligt de focus dan weer op de cover. Het is bedoeling dat je een cover leest die bepaalde elementen heeft zoals een kroon, een schoen, een plant. Tot slot is er ook de Reading Rainbow Challenge waarbij het de bedoeling is dat je boeken leest met covers van de regenboog.

Persoonlijk kijk ik niet veel om naar deze drie challenges op het moment, maar ik denk dat het super leuk gaat zijn om deze op het einde van het jaar in te vullen. Ik denk dat dat deze prompts veel inspiratie kunnen bieden aan lezers die vaak niet weten wat te lezen.

Boekenkast

Dan komen we aan bij één van mijn favoriete pagina’s: een kleurplaat van een boekenkast! Het leuke aan deze planner is dat je er enorm veel vrijheid mee hebt. Zo kun je bijvoorbeeld bij deze pagina’s kiezen hoe je deze invult (bv. aantal gelezen boeken per maand aanduiden, genres, …). Ik heb besloten om de ruggen van mijn gelezen boeken in te kleuren. Er is plaats voorzien voor 115 boeken! Omdat ik persoonlijk nooit aan 100 boeken ga geraken, had ik wel graag de optie gehad om te kiezen tussen grotere getekende boeken zodat ik meer plaats heb om te schrijven op de ruggen van de boeken. Ondanks de ietwat kleine ruggen vind ik het zo leuk om te zien hoe mijn boekenkast iedere week wordt uitgebreid met gelezen boeken.

Lijstjes voor iedere boekenliefhebber

De Always Fully Booked Planner heeft aan alles gedacht en is goed voorzien van alle noden van boekenliefhebbers. Zo is er voorzien in de Reading Checklist. Je vult hier zelf aan naargelang je behoefte. Je kan het bijvoorbeeld als een doorlopende TBR invullen of enkel je gelezen boeken neerpennen. Bovendien is er ook gedacht aan een rating. Deze checklist beslaat in het totaal 6 pagina’s, meer dan genoeg plaats voor je lijstje.

Ook aan een Book Series Tracker is gedacht. Als je een persoon bent die veel series leest, is dit echt perfect om bij te houden hoever je in je serie zit!

Verder is er gedacht aan Quotes. Deze pagina’s gebruik ik op het moment niet veel, maar ik vind het wel een originele toevoeging. Ik denk dat ik deze op het einde van het jaar ga invullen.

Dan zijn we aanbeland bij 2 pagina’s die ik gecustomized heb. Oorspronkelijk waren deze pagina’s bedoeld voor een Signed & Special Editions, maar ik wist meteen dat ik daar geen gebruik van ging maken. Ik heb deze pagina’s dus maar aangepast naar mijn eigen noden waarop ik bijhoud of ik een blogpost al heb geschreven, al dan niet een foto van heb geplaatst op instagram.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is BB-1024x576.jpeg

Een lijstje dat natuurlijk niet kan ontbreken is de Wishlist! Deze bestaat uit 4 pagina’s en ik heb deze opgedeeld in Engelstalige en Nederlandstalige boeken. Als je een grote Wishlist hebt, vrees ik wel dat je niet gaat toekomen met deze 4 pagina’s… Voor mij bieden deze pagina’s wel ruimschoots plaats.

Favoriete boeken

Een leuke toevoeging is de Battle of the Books. Hierin kun je iedere maand je favoriete boek van de maand schrijven die dan doorgaat naar de volgende ronde zodat je favoriete boeken tegen elkaar strijden. Op het einde van het jaar kom je dan uit bij de favoriete boek. Ik vind het iedere maand zo moeilijk om mijn favoriete boek van de maand te kiezen! Ik ben benieuwd welk boek er op het einde jaar als mijn favoriete boek uit de bus gaat vallen!

Ook is er gedacht om een pagina aan je 5 Star Reads te wijden. Daarnaast vind je een leuke kleurplaat met Read More Books (die ik dus nog moet inkleuren).

Dit waren voor nu de pagina’s die ik jullie wou tonen. En het is nog niet gedaan! Volgende week ga ik meer in detail over de week-en maandplanning, wrap-ups en nog meer! Mijn conclusie kunnen jullie ook dan lezen (spoiler alert: ik ga ontzettend lovend zijn). Houd jullie dus maar vast, want er komen nog meer pareltjes van bladzijden te boven die een lust voor het oog zijn.

Liefs,

Rani

3 reacties op De Always Fully Booked Planner in detail bekeken (#1)

    • Ik vind de ringen juist heel handig zodat de pagina’s goed plat blijven! Maar da’s natuurlijk ook smaak en wat je juist handig vind hihi

  1. Leuk om te zien dat de Allerzielen trilogie op je checklist staat ! Zeker een aanrader 😉 ! Plus ook een supermooi schrift…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.