Al maandenlang las ik op de kop 5 boeken per maand, maar deze maand is een wonder geschied: ik heb ein-de-lijk meer dan 5 boeken gelezen! Ik had enorm veel energie om te lezen en dat resultaat heeft zich getoond (al moet ik toegeven dat die energie naar het einde van de maand toe wel wat is gezakt). En daarbovenop was april ook nog eens een maand waarin ik meer boeken las die wat uit mijn comfortzone zijn.

In het begin van de maand luisterde ik het prachtige Felix Ever After op Storytel. In dit verhaal volgen we Felix Love die nooit verliefd is geweest (o de ironie!). Hij vraagt zich af hoe hoe het zou voelen om verliefd te zijn en waarom liefde voor iedereen zo gemakkelijk is. Ondanks dat hij trots is op zijn identiteit behoort hij tot gemarginaliseerde groepen: Felix is queer, zwart en transgender! Felix ever After is een enorm gelaagd verhaal waarbij het veel emoties losgemaakt heeft bij mij. De manier waarop Felix is neergezet is bijzonder prachtig en het plot van het verhaal sleepte mij zo meer. Bovendien heeft het mij ook enorm veel bijgeleerd. D

Na het prachtige verhaal van Felix gelezen (of geluisterd) te hebben, las ik Apocalyps, het slotdeel van de Renegades serie en Tussen de Beesten en Wilde Rozen. Helaas waren beide boeken nogal teleurstellend, vooral na het lezen van zo’n hoogvlieger als Felix Ever After. Omdat ik beide boeken al gerecenseerd heb, ga ik er hier niet te veel in details gaan om herhaling te vermijden. De recensie van Apocalyps kun je hier lezen, en de recensie van Tussen de Beesten en Wilde Rozen hier.

Toen kwam ik aan bij het meest aangrijpende boek van de maand: First They Killed My Father. Dit is het autobiografische verhaal van een overlever van de genocide van de Rode Khmer. Dit is geen boek dat je voor je plezier leest, het was allerminst fijn om deze gruwelijke gebeurtenissen voor je geestesoog te zien ontplooien. Dit was tegelijkertijd een afschuwelijk boek vanwege de gruwelijke inhoud, en zo pijnlijk.

Naar aanleiding van de release van Shadow & Bone op Netflix wou ik nog heel graag de trilogie herlezen. Het is mij echter alleen gelukt om Schim en Schaduw en Dreiging en Duisternis te lezen. Het was enorm zalig om terug in de Grisha wereld te vertoeven. Bardugo hanteert een vlotte schrijfstijl waardoor je als het ware door het boek heen vliegt. Ik kijk er enorm naar uit om in mei Val & Verlossing nog eens te lezen.

Tot slot beluisterde ik So You Want To Talk About Race op Storytel, een non-fictie boek over systematische discriminatie. De manier waarop Ijeoma Oluo de complexe raciale problematieken op een duidelijke manier illustreert, maken dat dit boek voor iedereen begrijpbaar is. Ik heb hier ontzettend veel van opgestoken en wil het ook graag nog eens herlezen zodat ik enkele passages kan aanduiden.

April was een maand waarin ik enorm veel uit mijn comfortzone ben gegaan. Normaal zweer ik alleen bij fictie boeken om op te kunnen gaan in een nieuwe wereld, maar feit is dat ik enorm veel heb bijgeleerd deze maand en ik heb de smaak te pakken. Ik ben benieuwd wat mei mij gaat brengen.

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.