Net als Rani mocht ook ik van Clavis twee YA-boeken lezen. Ik koos voor de nieuwste boeken van twee piepjonge schrijvers: Nell de Smedt (net 16 geworden) en Lena De Coninck (19). Vandaag zal ik mijn review posten over Circe, het debuut van Nell de Smedt. Binnen enkele dagen komt dan die van De Hoogste Prijs, het tweede boek van Lena de Coninck, op de blog te staan 😉 Want ja jongens, ik geef het toe, ik ben even in vakantiemodus geweest, woops 🙊 (Niet dat ik op vakantie was: ik had het druk met het verbeteren van examens en nadien met mijn nieuwe job) Ondertussen heb ik natuurlijk wel nog steeds boeken gelezen, maar even geen reviews of foto’s gemaakt. Goed, tijd dus voor een inhaalmanoeuvre!

Circe is wellicht het vreemdste verhaal dat je dit jaar zult lezen. Circe is een meisje dat Fiona per toeval ontmoet op een speeltuintje. Ze raken aan de praat en worden vriendinnen. Fiona’s andere vriendinnen hebben haar namelijk in de steek gelaten en dus in ze blij dat ze bij Circe terecht kan. De vriendschap tussen Circe en Fiona is op z’n minst raar te noemen. Ook Fiona’s ouders zijn bang dat Circe een slechte invloed heeft op haar.

Mijn zus Esther wilde de foto’s maken van Circe 😅

Titel: Circe | Auteur: Nell de Smedt | Uitgeverij: Clavis | Genre: Young Adult, thriller |  Pagina’s: 290 |
Beoordeling: 4/5

Ik kan heel weinig over dit boek vertellen zonder aan spoilers te raken. Het verhaal is gewoon zo vreemd, zo bizar. My mind = blown. Op het einde zat ik wel met nog heel wat vragen. Ja, ik had mijn eigen theorie, maar ik kon die heel moeilijk staven. Ik heb toen gechat met Lieselotte, zij heeft een tijdje bij Clavis gewerkt als stagiaire. Zo heeft ze ook vragen kunnen stellen aan Nell de Smedt, dezelfde vragen die ik ook had. Dankzij Lieselotte heb ik dus een kijkje kunnen nemen in het brein van de schrijfster en kreeg ik antwoorden op mijn vragen. Die antwoorden had ik onmogelijk zelf in het verhaal kunnen vinden, hoewel de aanwijzingen er wel een beetje in zitten. Om de waarheid van dit boek te achterhalen, moet je dus best ver gaan zoeken. Is dat vervelend of net geniaal? Ik ben er nog altijd niet uit.

Het feit dat dit boek geschreven is door een meisje van op dat moment 15 jaar, vind ik echt ongelooflijk knap. En misschien ook wel een beetje eng, gezien de inhoud van het boek 😂 Ik ben in ieder geval heel erg benieuwd welke freaky verhalen Nell nog meer in petto heeft! Raad ik Circe aan? Ja, zeker weten! Hou er wel rekening mee dat je aan je eigen verstand gaat beginnen twijfelen, dat is een neveneffect van het lezen van dit boek!

Liefs

Sigrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.