Dankzij Clavis Young Adult mocht ik Dromenvanger lezen. Dromenvanger vertelt het verhaal van Floor die op vakantie is in Amerika met haar ouders en als een baksteen valt voor de knappe Josh die haar ook meteen ziet zitten. Ook al weten ze beiden goed genoeg dat ze elkaar gauw weer moeten loslaten, toch verandert dat niets aan hun gevoelens voor elkaar in de tijd dat ze bij elkaar zijn. Als Floor weer thuis is, kan ze Josh maar niet vergeten… Kortom, Dromenvanger klinkt als het ultieme vakantieboek over vakantieliefdes en reizen. 

Floor voelt zich meteen aangetrokken tot Josh als ze tijdens haar vakantie een bar in Amerika binnengaat met haar ouders om te eten. Ook al weet ze dat ze hem nooit meer zal zien, toch kan ze hem niet uit haar hoofd krijgen. Maar een paar dagen later komt ze hem tegen en dat is het begin van hun vakantieromance. Eenmaal weer thuis kan Floor Josh op geen enkele manier uit haar hoofd zetten en het feit dat ze nog steeds contact met elkaar hebben, maakt het er niet makkelijker op. Ze leert ondertussen wel de sympathieke Mathias kennen die een roadtrip in de VS wil maken.

Maar dan komt er een nieuwtje dat inslaat als een bom ten huize Floor: haar papa heeft kanker. Dit weerhoudt haar niet van haar plannen om naar Amerika te gaan. Uiteindelijk krijgt Floor de toestemming om naar de Verenigde Staten te gaan en samen met Mathias reist ze af naar Amerika om daar Josh terug te zien.

Titel: Dromenvanger | Auteur: Kaat de Cock | Uitgeverij: Clavis | Genre: Young Adult |  Pagina’s: 236 | Beoordeling: 3,5/5

Floor is een typische tiener en dat laat ze ook duidelijk blijken uit haar acties en gedachten. Ze rebelleert tegen haar ouders en houdt voet bij stuk dat ze Josh moet zien en dat echt van elkaar houden. Ik voelde helaas geen klik tussen Floor en Josh. Uiteindelijk hebben ze maar 2 of 3 avonden doorgebracht met elkaar vooraleer ze terug afscheid van elkaar moesten nemen. En het enige waar Floor aan moest denken als ze bij elkaar waren, was dat hij heel sexy/knap is. Ik vond hun relatie wat oppervlakkig aanvoelen omdat ze elkaar nauwelijks hebben leren kennen.

Daarentegen heb ik enorm genoten van de vriendschap tussen Mathias en Floor. Waar het in het eerste deel van het boek wat ontbrak aan diepgang, maakt het tweede deel dat ruimschoots goed. Mathias is een heel sympathiek personage en stiekem hoopte ik dat Floor op hem verliefd zou worden…

Het einde van het boek veroorzaakte een rollercoaster aan gevoelens. In zekere mate was het wel een beetje voorspelbaar, maar toch wist je niet helemaal hoe het ging aflopen omdat niet alles van een leien dakje verliep voor Floor.

Dromenvanger is dus het ideale boek om te lezen op vakantie of gewoon thuis in het zonnetje (zoals ik gedaan heb). Op sommige momenten is het een luchtig boek, maar op andere momenten is het best heavy doordat Floor het moeilijk heeft met de ziekte van haar papa. Voorts is het mooi om te zien dat Floor echt gegroeid is doorheen het verhaal en zekerder in haar leven komt te staan en weet wat ze wil.

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.