Het is alweer een tijdje geleden dat ik een wrap-up schreef, maar hier ben ik weer! Al bij al was augustus best een goede leesmaand (waarschijnlijk omdat ik verlof had) en met 5 gelezen boeken kan ik zeker niet klagen! Al was augustus zeker een maand van herlezen aangezien maar liefst 3 boeken rereads waren.

Als eerste herlas ik Rood, Wit & Koningsblauw naar aanleiding van de verfilming. Ik schreef hier al eens een recensie van waar ik mij heel lovend over het verhaal uitdrukte. Ik moet alleen bekennen dat ik deze keer minder enthousiast over het verhaal was en ik kan er niet helemaal de vinger op leggen hoe dat komt. Ik denk dat ik mij soms wat ergerde aan het hoofdpersonage Alex? Tja ja, ik ben alleszins toch nog benieuwd naar de film die ik dringend eens moet gaan bekijken.

Vervolgens beluisterde ik All The Light We Cannot See van Anthony Doerr op Storytel, een historische fictie waarin we het verhaal van het blinde Franse meisje Marie-Laure en Duitse jongen Werner Pfennig volgen tijdens WO II. Ik vond het audiobook wel goed ingesproken, maar ik denk dat ik nog meer van het verhaal had kunnen genieten als ik het verhaal effectief had gelezen.

Omdat ik in oktober naar YALFU ga, wou ik ook Twin Crowns hebben gelezen op voorhand aangezien beide auteurs daarnaar toe gaan. Ik heb zeker genoten van Twin Crowns al was het zeker niet het beste fantasy boek. Maar meer over Twin Crowns kan je lezen in een recensie die er ooit aankomt. 😉

Ten slotte herlas ik ook A Court of Thorns and Roses en De Glazen Troon van Sarah J. Maas. A Court of Thorns and Roses herlas ik overigens als audiobook en dat was enorm goed. Ik luisterde naar de graphic audio versie en dat is een echte aanrader! Het is ingesproken door een full cast en er zitten ook achtergrondgeluiden waardoor je je nog meer in het verhaal waant. De Glazen Troon herlas ik dan weer als e-book zodat ik deze tussendoor op de werf kon lezen.

Momenteel zit ik dus op 30 gelezen boeken; ik moet toch een tandje gaan bijsteken als ik mijn doel van 50 gelezen boeken wil halen op het einde van het het jaar. In september wil ik alleszins nog Cursed Crowns lezen (daar ben ik al in begonnen), Het gouden rijk van S.A. Chakraborty (wat een joekel, ik weet niet of ik die op tijd ga uithebben voor YALFU) en Fourth Wing. Verder vulde ik mijn boekenkast aan met acht nieuwe boeken (woeps!). Vier daarvan waren wel tweedehands boeken!

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.