Ondanks dat het drukke tijden zijn, lukt het mij toch zowaar om mijn reading challenge tot nu toe vol te houden (wie had dat gedacht?)! Luisterboeken zijn mijn redding en ik kan ook niet meer zonder. Toch heb ik afgelopen maand ook nog 2 fysieke boeken kunnen lezen! Tijd om eens te kijken naar de boeken die ik in maart las.

Als eerste las ik Marina als luisterboek van Carlos Zafón. Ik denk dat Marina één van mijn favoriete boeken van Zafón is. Oscar Drai is een 15-jarige jongen die op een dag het meisje Marina ontmoet. En zo begint hun verhaal dat hen voert naar een wereld vol geheimen en gevaren die om de hoek loeren. Zoals ik ondertussen ben gewend van Zafón was ook dit een vrij donker boek, maar er waren ook luchtigere momenten en ik heb toch ook enkele keren moeten gniffelen met de zalige conversaties die de personages voerden.

Mijn tweede luisterboek van de maand was Het Middernachtspaleis, tevens van Zafón. Op storytel heb ik ondertussen al zijn boeken uit, dus na al die maanden neem ik voorlopig afscheid van de meesterwerken van Zafón. Het Middernachtspaleis was wel van een heel andere orde dan zijn andere werken, dit verhaal speelt zich namelijk (verrassend!) af in Calcutta, India! In dit boek volgen we Ben en zijn vrienden die net zestien zijn geworden en afscheid gaan nemen van het weeshuis waarin ze zijn opgegroeid. Ze vormen een geheime genootschap, het Chowbar Genootschap en op een dag ontmoeten ze op een dag het meisje Sheere. Ben is onmiddellijk gefascineerd door haar. Ze ontdekken wat hen verbindt, maar beseffen met afschuw daardoor ook dat het gevaar hen omringd waneer een schaduw uit het verleden is opgestaan.

Verder las ik ook De kopen koning, het tweede deel uit de Daêvabad trilogie! Het was nogal een dikke pil waar ik ook lange tijd over heb gedaan om hem eindelijk uit te lezen, maar het is gelukt! Ik ben nog van plan om een recensie hiervan te posten, dus deze kun je (hopelijk binnenkort) op de blog vinden. 😉

Tot slot las ik één van mijn favoriete boeken nog eens: De ijzige verloofde, het tweede deel uit De Spiegelpassante-reeks van Christelle Dabos. Ik heb in het verleden enkel het eerste en tweede deel gelezen, maar deze keer zal ik heel de reeks eindelijk uitlezen. In het verleden schreef ik er al eens een recensie van die je hier kan lezen.

De maand maart was dus zeker geen slechte leesmaand. In april wil ik sowieso de overige boeken uit de Spiegelpassante-reeks verder lezen en wat audioboeken betreft ga ik ook de To All The Boys I’ve Ever Loved Before verder lezen. Ik heb in het verleden enkel de eerste 2 delen gelezen (hmm, het valt op dat ik precies vaak na twee delen stop), en ik heb zin om iets luchtigs te lezen.

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.