De maandelijkse rubriek “wrap-up” had ik in de maand juli overgeslagen, maar niet getreurd, de maanden juli en augustus behandel ik samen in deze blogpost. Helaas was er deze zomer niets te merken van een zomers weertje en dat heeft zich ook vertaald in een teleurstellend aantal gelezen boeken.

Normaal zijn juli en augustus mijn hoogmaanden wat betreft lezen (bij de eerste zonnestralen vind je mij steevast in een ligstoel om in het zonnetje te bakken), maar door het slechte weer en een drukke periode heb ik zowel in juni als in augustus slechts 3 boeken iedere maand gelezen…

In juli las ik The Sky Blues van Robbie Couch, Sterrenlicht van Laini Taylor en De Vliegeraar van Khaled Hosseini. The Sky Blues wist me niet vanaf het begin te overtuigen, maar naarmate het verhaal vorderde werd ik dol op het verhaal. De lieve randpersonages, de vriendschappen die werden gesmeed en de feelgood vibe maakten dit verhaal een feest om te lezen.

Vervolgens las ik Sterrenlicht, het tweede deel uit de Dromendochter trilogie. Mijn volledige recensie kun je hier lezen.

De Vliegeraar lazen we voor de boekenclub en jeetje, het valt met geen woorden te beschrijven hoe fenomenaal dat verhaal is. Dit aangrijpende verhaal is nog steeds geëtst in mijn brein.

In augustus las ik Duizend Schitterende Zonnen van Khaled Hosseini, Stranddagboek van Emily Henry en The Soulmate Equation van Christina Lauren.

Omdat De Vliegeraar mij zo heeft beroerd, wou ik nog een verhaal van Khaled Hosseini lezen en zo dook ik meteen in Duizend Schitterende Zonnen. Duizend Schitterende Zonnen is een prachtig, beklijvend verhaal dat je hart in duizend stukjes breekt. Er komen afschuwelijke scènes in voor en ze worden niet verbloemd door de auteur. Dit boek is des te actueler gezien de situatie in Afghanistan en laat je nog meer stilstaan bij de afschuwelijke gebeurtenissen die zich daar nu afspelen.

Stranddagboek las ik voornamelijk op de e-reader, maar de laatste hoofdstukken las ik op Storytel. In het begin was ik verslaafd aan het verhaal, ik kon het boek maar niet neerleggen. Naarmate het verhaal vorderde merkte ik echter dat ik mij begon te storen aan de plot en de personages. Er werd constant drama gecreëerd voor… niets en de bloesemde romance die ik in het begin enorm kon smaken, deed mij niets meer. Helaas was dit verhaal niet helemaal voor mij weggelegd.

The Soulmate Equation lag mij gelukkig meer. De insteek van het verhaal was zo origineel dat ik instant weg was van het verhaal. Het hoofdpersonage was enorm goed uitgewerkt, dat met haar beide voeten op de grond staat en ook zo realistisch voorgesteld. Ik kon mij onmiddellijk in haar inleven en ook de randpersonages waren stuk voor stuk geweldig neergezet. Echt een aanrader als je van fluffy romance houdt!

In 2021 heb ik nu in het totaal 43 boeken gelezen (allee, eigenlijk staat de teller op 45 omdat ik in september al 2 boeken heb gelezen). Ik heb nog een weekje verlof in het verschiet in september, dus ik hoop om mijn schade in te halen en wie weet tik ik eindelijk de 50 boeken aan? Maar laat mij maar eerst genieten van een welverdiend weekje verlof en terug wat op adem komen. 😉

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.