Sterrenlicht is het tweede deel uit de urban fantasy-reeks Dromendochter. Het eerste deel speelde zich af in het bruisende Praag waar we de hoofdpersonages Karou en Akiva leerde kennen. Op het einde van het verhaal worden er onthullingen gedaan over het verleden die iedereen sprakeloos achter liet. Smachtend naar meer begon ik het vervolg en wat heeft dit deel nog meer verrassende plotwendingen gebracht.

Karou weet eindelijk wie ze is. Hoe ver wil ze gaan om haar volk te wreken na het verraad van Akiva? Akiva zelf probeert met zijn geweten in het reine te komen. Kan hij engelen vinden die dezelfde visie als hem delen of is een oorlog onvermijdelijk? Is er nog hoop op een wereld waarin chimaeren en engelen samen kunnen leven?

In Sterrenlicht is het duidelijk dat het verraad van Akiva onvergefelijk is. Karou heeft de rug naar Akiva gekeerd en is terug bij de chimaeren om haar volk te wreken. Daarvoor werkt ze samen met de afschuwelijke Thiago. Het is echt griezelig hoe dat personage is neergezet in het verhaal: je voelt het kippenvel iedere keer op je armen als er passages met hem voorkomen.

Sterrenlicht heeft een donkere ondertoon, zeker in vergelijking met het eerste deel. Verhaalsgewijs vond ik het enorm interessant om te zien hoe Taylor een draai heeft gegeven aan het engelen-aspect. De engelen in haar verhaal zijn niet de hemelse creaturen die staan voor het goede, integendeel, er zitten echt rotte appels tussen. En die rotte appels, samen met Thiago, wisten echt enorm veel afschuw bij mij weten op te wekken. Bovendien komen er enkele scènes voor die niet zo geschikt zijn voor de gevoelige lezer.

Net zoals het vorige deel wordt het verhaal verteld door wisselende perspectieven en er zijn ook perspectieven aan toegevoegd. Er gebeurt op zich niet heel veel in het verhaal, maar toch voel je de tastbare spanning. De gelaagdheid en de complexiteit van het verhaal maken dit een uniek boek. Het magische systeem zit enorm knap in elkaar en het idee van zielen bewaren en de uitwerking ervan blijven mij keer op keer verbazen. Er zijn zoveel verhaallijnen gesponnen en als lezer zoek je de verbindende punten, maar geraak je er niet uit omdat er toch nog altijd een mysterie is. Vooral het mysterie van het volk Stelianen wil ik graag ontcijferd zien worden. Het was trouwens slim gedaan om de vrienden van Karou, Zuzana en Mik ook een plaats in het verhaal te geven, om zo toch een menselijk perspectief te hebben.

Maar niet alleen is het knap om te zien hoe sterk en ingewikkeld dit verhaal in elkaar zit, ook de verschillende personages laten dit verhaal helemaal tot leven komen. De beschrijvende schrijfstijl zit daar natuurlijk ook tussen, maar de manier waarop gevoelens, gedachten worden beschreven maken dit verhaal echt een buitengewoon verhaal. De verboden liefde tussen Karou en Akiva was een katalysator die 18 jaar geleden verschillende afgrijselijke gebeurtenissen in gang heeft gezet. Verboden liefde is een verhaallijn dat in veel boeken aan bod komt, maar in Sterrenlicht is het toch naar een hoger niveau getild. De romance tussen beiden is weliswaar de rode draad doorheen het verhaal, maar in dit deel is de romantiek wat meer naar de achtergrond verdrongen.

Titel: Sterrenlicht | Auteur: Laini Taylor | Uitgeverij: Boekerij| Genre: fantasy | Pagina’s: 398 | Beoordeling: 4,5/5

Taylor heeft een bijzondere fantasywereld weten te creëren, waarbij het verhaal zich ook tegen de achtergrond van Marokko afspeelt. De prachtige en sfeervolle schrijfstijl is een streling voor het oog waardoor je helemaal wordt meegesleept in dit betoverende verhaal. De gedetailleerde personages en de gelaagdheid in het verhaal zijn zo verbluffend uitgewerkt. Sterrenlicht is een enorm complex verhaal, maar o zo verslavend.

Liefs,

Rani

1 reactie op Review | Sterrenlicht (Dromendochter #2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.