Zaterdag 28 juli stond helemaal in het teken van Grisha. Niet alleen was het thema van die dag voor de #BBBookstagram van Blossom Books “Grishaliefde”, onze boekenclub van Schim en Schaduw vond ook plaats!

We spraken af in het Kapermolenpark in Hasselt, maar het typische Belgische weer gooide roet in het eten, waardoor we werden gedwongen om een schuilplaats binnen te zoeken. In de beachbar van het zwembad konden we gelukkig nog terecht. Met wat spijs en drank konden we er weer helemaal tegenaan vliegen.

Tijd om de discussie voort te zetten. Enkele meningen die ons zijn bijgebleven: Nick vond de kaart in het boek enorm handig, Sigrid vond dat de vertaling op sommige stukken in het verhaal wat stroef liep. Jade vond Alina geen leuk personage, omdat Alina zo wispelturig kan zijn. Enkele andere deelnemers van de boekenclub knikten instemmend: het lijkt soms alsof Alina geen eigen mening heeft en ontzettend beïnvloedbaar is. Betti vond de verhaallijn over het algemeen heel leuk.

De hoogste score die werd gegeven aan het boek was een 8,5/10 en de laagste een 7, met een gemiddelde van 7,8 kunnen we zeggen dat het boek aansloeg. Unaniem waren we het erover eens dat het boek enorm vlot leest. Op enkele uitzonderingen na, zal iedereen ook het tweede deel lezen (als ze er nog niet aan begonnen waren).

Om de kennis van de het boek te testen was er ook een quiz. Er werd getest wie alle soorten Grisha kon opnoemen, de naam van de huishoudster in het weeshuis, de volledige naam van Mal… Met een verpletterende score van 16/18 was Angelie de winnaar. Ze won een booksleeve en het boek De taal der doornen. Iedere deelnemer kreeg ook 3 exclusieve Grisha bladwijzers (met dank aan Blossom Books). Het was een heel gezellige namiddag en nu rust er de moeilijke taak op onze schouders om een volgend boek uit te kiezen. Iemand ideetjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.