Het begin van de zomervakantie is aangebroken! Maar voordat we helemaal in de vakantiesfeer duiken, nemen we wat gas terug en werpen we nog een terugblik op afgelopen maand. In juni las ik maar 6 boeken, maar van die 6 zijn er 2 boeken die bij mij zijn blijven hangen.

Als eerste boek luisterde ik op Storytel The Falling in Love Montage, een fluffy romance tussen twee tienermeisjes. De verteller van dit boek was trouwens echt goed! Helaas lag het hoofdpersonage mij niet helemaal en voelde ik de vonken niet echt tussen de twee love interests. Vooral het gebrek aan communicatie zeker vanuit de kant van Saoirse vond ik wat betreurenswaardig. Het feit dat er miscommunicatie is om een conflict op te werpen in een boek, is een grote pet peeve voor mij.

Vervolgens las ik Sterrenvlucht van Brandon Sanderson waar ik helemaal gek van was. De volledige recensie kun je hier vinden. Toen las ik het langverwachte tweede deel uit de Vervloekt serie van Brigid Kemmerer: Een Hart zo Vurig. Ook van dit boek heb ik genoten, al behoort het niet tot mijn top favoriete fantasy boeken. Een recensie verschijnt binnenkort!

Verder las ik ook The Hating Game op Storytel, een roman met de enemies to lovers trope. Jeetje, wat heb ik van dit boek gesmuld! De spanning tussen de personages, de schrijfstijl, de humor, alles vond ik echt fenomenaal goed aan dit boek. Bovendien werd dit boek echt enorm goed voorgelezen waardoor ik moeiteloos in het verhaal terechtkwam.

Ook op Storytel las ik Stay Gold, een verhaal dat wordt verteld vanuit de standpunten van Pony, een transjongen en Georgia, een cheerleader. Pony start als nieuwe leerling het schooljaar en valt als een blok voor Georgia. Alleen wil Pony onder de radar blijven en niet uitkomen als transjongen na de aandacht die hij kreeg op zijn oude school. Alleen, hoe kan Pony zijn geheim bewaren als hij alsmaar meer valt voor Georgia? Het verhaal klonk veelbelovend, maar ik merkte algauw dat de personages mij niet helemaal lagen. Vooral Georgia was enorm zelfzuchtig wat haar totaal geen sympathiek personage maakte (gelukkig maakte ze een drastische ontwikkeling door wat haar toch ietwat terug sympathieker maakte).

Tot slot las ik ook het slotdeel van de Grisha-trilogie: Val en Verlossing. Ook daar kun je binnenkort een recensie van verwachten!

In het totaal heb ik dit jaar 37 boeken gelezen. Deze maand las ik 2481 pagina’s volgens Goodreads. Mijn favoriete boeken van juni waren The Hating Game en Sterrenvlucht! Ik ga proberen om in juli een leessprint te trekken, mijn TBR ligt alleszins al klaar om verorberd te worden!

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.