De zomervakantie staat voor de deur! Weet je nog niet wat te doen? Wat denk je ervan om naar een boekenclub te komen? Tijdens de zomervakantie heb ik twee boekenclubs gepland: eentje in juli en eentje in augustus. In juli organiseer ik een boekenclub waar we De vliegeraar gaan bespreken.

Op 25 juli om 10u komen we samen in het Kapermolen Park van Hasselt (ingang tegenover de Koningboudewijnlaan- parking). We bespreken het boek, er komt een korte quiz en dan gaan we gezellig picknicken. Neem dus zeker je eigen picknick mee als je gezellig wilt mee-eten!

We gaan het boek De vliegeraar bespreken van Khaled Hosseini, ook wel bekend als auteur van Duizend schitterende zonnen. Hieronder vind je de flaptekst van De vliegeraar:

Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Als blijk van hun verbondenheid kerft Amir hun namen in een granaatappelboom: ‘Amir en Hassan, de sultans van Kabul’. Maar sultans zijn ze alleen in hun fantasie, want Amir hoort tot de bevoorrechte bevolkingsgroep en Hassan en zijn vader zijn arme Hazaren, in dienst van Amirs vader.
Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger. ‘Voor jou doe ik alles!’ roept Hassan hem toe voordat hij wegrent om de vallende vlieger uit de lucht op te vangen. Die grenzeloze loyaliteit is niet wederzijds. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan verraadt hij zijn trouwe metgezel. Na de Russische inval vluchten Amir en zijn vader naar de Verenigde Staten. Amir bouwt er een nieuw bestaan op, maar hij slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem uiteindelijk terug naar Afghanistan, dat inmiddels door de Taliban is bezet. Daar wordt Amir geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om zijn oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept hem tegen wil en dank mee in een huiveringwekkend avontuur.

Zie je het zitten om dit boek te lezen en om daarna met gelijkgestemde zielen te praten over dit boek? Schrijf je dan als de wervelwind in door een mailtje te sturen naar info@bookbuddies.be. 😉

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan zeker de volgende redenen en misschien kan ik je wel overtuigen om mee te doen. 😉

  • Aangrijpend boek.
  • We zijn een toffe bende.
  • Picknicken! Do I need to say more?
  • Nieuwe vrienden maken.
  • Praten over boeken met gelijkgestemde zielen, bestaat er nog iets beter?
  • Iedereen is welkom!

Voor augustus heb ik ook al de volgende boekenclub gepland, maar meer details worden nog bekend gemaakt.

Liefs,

Rani

1 reactie op Book Buddies Boekenclub | De vliegeraar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.