Oorspronkelijk stond er vandaag een andere blogpost op de planning, maar er arriveerde vandaag onverwachts een pakketje waar ik al bijna 2 maanden op aan het wachten was. Ik kon mijn enthousiasme niet beteugelen en besloot om mijn vreugde vandaag wereldwijd tentoon te stellen. Waarover gaat mijn enthousiasme? Wel, mijn reading planner is vandaag toegekomen!

Een moeilijke zoektocht…

Vorige jaren gebruikte ik steevast een papieren agenda van Paperblanks in een klein formaat zodat ik die makkelijk kan meenemen. Ik kan gewoon niet zonder fysieke agenda, het geeft me veel voldoening om iets neer te pennen en taken af te vinken (alleen ben ik ook wel iemand die vaak haar plannen verandert). Ieder jaar rond november begin ik dan ook mijn zoektocht naar een mooie cover van agenda want zoiets gebruik je een heel jaar, dan moet het ook mooi zijn!

Mijn vorige agenda’s gebruikte ik ook altijd voor de blog. Maar omdat er niet veel ruimte was om ideeën in neer te pennen gebruikte ik sinds enkele maanden ook een notitieboekje. Ik merkte alleen dat mijn notitieboekje totaal niet overzichtelijk was en dat het vaak moeilijk was om er snel iets in te zoeken omdat recensies, verwachte boeken en ideeën door elkaar stonden. Ik besloot om op zoek te gaan naar een overzichtelijke manier om mijn boeken gerelateerde nota’s bij te kunnen houden.

Ik stootte op allerlei journals uit, waaronder een bullet journal, maar dat is niets voor mij. Ik heb eens geprobeerd om een bullet journal bij te houden, maar na 1 maand gingen we ieder onze eigen weg. Een bullet journal biedt veel vrijheid, maar die vrijheid overweldigde mij waardoor ik al gauw besefte dat zoiets niets voor mij is. Blanco journals waar je uit het niets moet beginnen, kon ik al schrappen.

En toen kwam ik per toeval uit op de Always Fully Booked Planner van Little Inklings Design: een planner speciaal gericht op boekenwurms. Ik was meteen verkocht!

Wat is de Always Fully Booked Planner?

De Always Fully Booked Planner is een planner van een klein bedrijfje Little Inklings Design in Canada. Megan is de drijvende kracht hierachter en heeft deze planner speciaal gemaakt voor mensen die graag plannen én lezen. Deze planner combineert wat ik zo graag wou op één plaats: een agenda en alles om mijn boeken bij te houden.

Op de site van Little Inklings Design staan duidelijke foto’s van de planner met bijhorende uitleg. Maar wat ik een pluspunt vond was dat Megan een video op Youtube heeft waarin ze planner doorbladert, zodat je duidelijk kunt zien wat de planner allemaal te bieden heeft en niet voor verrassingen komt te staan.

Op 10 november hebben we de planner besteld. Helaas heeft het een tijdje geduurd vooraleer de planner effectief verzonden werd, het duurde namelijk tot 14 november voordat hij van Canada richting België kwam. En het wachten was moeilijk. Dagelijks checkte ik wel 5 keer per dag waar mijn pakketje bleef. Maar hier is ‘ie dan!

De cover alleen al is prachtig ontworpen! Aan de hoeken zijn er gouden verstevigingen aangebracht die de hoeken beschermen. En de binnenkant dan! De kleurrijke binnenkant vrolijkt mij al meteen op en de aandacht voor details is echt onvoorstelbaar! Ik zal alleen nog wat moeten oefenen op mijn handletteren om deze planner alle eer aan te doen die het verdient.

Deze planner bevat ongelofelijk veel en voldoet aan de noden van boekenliefhebbers. Ik was op zoek naar iets waar ik o.a. mijn wishlist, gelezen boeken met ratings, recensies, gekochte boeken, maandplanning, weekplanning et cetera in kwijt kan. En deze planner bevat dit alles en nog zoveel meer! Ik ga eventje opsommen wat deze agenda o.a. bevat:

 • Een plaats om je doelen in te noteren
 • A to Z challenge
 • 2021 Reading challenge + On the cover reading challenge + Reading rainbow challenge (dit zijn challenges die Megan zelf heeft bedacht)
 • Een kleurplaat van een lege boekenkast
 • Reading checklist
 • Wishlist
 • Maand – en weekoverzicht
 • Book Series tracker
 • Maandelijkse TBR’s
 • Nieuwe releases
 • Kwartaaloverzicht
 • Plaats voor 130 recensies
 • En veel meer!

Ik ben er echt dolgelukkig mee en ben deze namiddag er gelijk in begonnen. Het was het wachten helemaal waard! Wel is het zo dat deze planner best een joekel is. Dat wist ik natuurlijk op voorhand, maar ik vind het toch een klein beetje spijtig dat ik die daardoor niet makkelijk overal naartoe kan nemen.

Het is alleen een beetje vervelend dat de maandoverzichten op zondagen beginnen in plaats van op maandagen. Ik ben het gewend dat een maand op een maandag begint. De weekoverzichten daarentegen beginnen wel allemaal op een maandag. Er zitten ook een pagina’s bij om een catalogus van speciale en gesigneerde edities bij te houden. Dat zijn de enige pagina’s van de hele planner die niet echt bruikbaar zijn in mijn geval, dus die pagina’s ga ik voor iets anders gebruiken, al moet ik nog iets bedenken.

Hieronder heb ik enkele foto’s geplaatst zodat jullie ‘em ook kunnen bewonderen!

Liefs,

Rani

1 reactie op Always Fully Booked Planner: eerste indruk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.