Vorig jaar won ik op bookstagram Elle & Darcy. Het leek me een ongelooflijk cute, luchtig liefdesverhaal waar ik ontzettend zou van kunnen genieten. Perfect om eens af te wisselen met de fantasy verhalen die ik normaal lees. Bovendien is de cover ook een pareltje. Maar natuurlijk is de inhoud nog belangrijker.

Elle en Darcy gaan op een blinddate die desastreus eindigt. Ze besluiten om nooit meer af te spreken. Ze zijn te verschillend: Elle is een dromerig astrologe die in de ware liefde gelooft, Darcy is een no-nonsense actuaris die stevig met beide voeten op de grond staat. Maar Darcy wordt gek van haar bemoeizuchtige broer die maar al te graag matchmaker speelt en stelt aan Elle voor om te doen alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze nooit meer iets met elkaar te maken hebben.

Elle & Darcy is een vlot geschreven verhaal. Met beide personages had ik echter geen enkele voeling waardoor het merendeel van het verhaal mij koud liet. Vooral Elle vond ik iets te zweverig. Ze leek mij in eerste instantie thans een quirky personage met haar interesse voor sterren, maar ze kwam mij iets te kwakzalverig over waardoor mijn ogen te vaak rolden in mijn oogkassen.

Verwacht je niet aan een spectaculair verrassend plot als je dit verhaal leest. Het is allemaal wat generisch en echte verrassingen zitten er niet in. Je voelt welke kant het plot uitgaat (waar zeker niets mis mee is), maar ik werd helaas ook nooit helemaal in het verhaal gesleurd. Zo blijf ik bij enkele emotionele gebeurtenissen ook vrij onverschillig achter terwijl ik juist heel hard zou moeten meeleven met de personages. Ik voelde een zekere afstand tot de personages en het verhaal waardoor mijn leeservaring helaas niet tot een hoger niveau werd getild.

Titel: Elle & Darcy| Auteur: Alexandria Bellefleur | Uitgeverij: Zomer & Keuning| Genre: romcom| Pagina’s: 352 | Beoordeling: 3/5

Na het lezen van Elle & Darcy was ik niet helemaal betoverd door hun relatie. Het was een verhaal dat vlot las, maar helaas ook een verhaal dat geen blijvende indruk heeft nagelaten. Ik heb er op zich niets op tegen dat een verhaal cliché is, maar dan wil ik wel alle gevoelens ervaren die het personage ervaart en wil ik helemaal opgaan in het verhaal. En dat was gewoon niet het geval hier waardoor het verhaal er niet uitspringt.

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.