Heks & Jager stond al een tijdje op mijn TBR en toen we besloten om deze voor de eerste Book Buddies Boekenclub te lezen moest ik er natuurlijk invliegen. Alleen merkte ik al snel dat het geen vliegende start was voor mij. Het verhaal stelde al heel snel teleur en ging alleen maar bergafwaarts.

Twee jaar geleden ontvluchtte Louise le Blanc haar heksenkring en vestigde zich in de stad Cesarine. Heksen worden er opgejaagd en verbrand. Lou houdt haar identiteit angstvallig geheim en doet niet meer aan magie om zichzelf te beschermen. Reid Diggory is een heksenjager van de kerk en zijn levensmissie is om zoveel mogelijk heksen op te sporen en te verbranden. Door een wending van het lot kruisen hun paden elkaar. Ze worden door de kerk gedwongen om met elkaar te trouwen. Lou probeert angstvallig haar geheim verborgen te houden, maar haar groeiende gevoelens voor Reid maken het haar moeilijk…

Heks & Jager opent veelbelovend met wat mysterie en wat actie, waardoor ik heel nieuwsgierig werd naar het vervolg van het verhaal. Alleen ging het daarna snel bergafwaarts. Het plot klonk thans als muziek in mijn oren: een heks en een heksenjager die in een compromitterende situatie geraken waarbij de enige oplossing is om te trouwen. Alleen vielen de personages mij nogal tegen en had ik geen enkele connectie met hen. Reid was in mijn ogen een heel vlak personage en Lou kon mij al helemaal niets schelen. Ik voelde bovendien helemaal geen vonken en vuur tussen beide personages.

Ik had ook graag meer gezien van de setting. Het verhaal speelt zich af in een soort middeleeuws Frankrijk. Er hadden wat meer details en beschrijvingen gemogen zodat de wereld wat meer tot leven kon komen. De atmosfeer is gewoonweg nooit tot zijn recht gekomen. Verder was het magisch systeem van patronen veel te vaag om de werking te begrijpen. Het mocht echt nog veel meer uitgediept worden.

Maar mijn grootste probleem was het plot. Zo vond ik het heel raar dat Lou bij de heksenjagers ging wonen, maar dat ze er nooit van verdacht wordt een heks te zijn. En dat terwijl ze verschillende keren heeft gezegd dat ze vrienden is met een heks. Het plot zat gewoon niet logisch in elkaar en hing met haken en ogen aan elkaar. Bovendien was het ook nog eens voorspelbaar en de foreshadowing lag er te dik op.

Titel: Heks & Jager| Auteur: Shelby Mahurin| Uitgeverij: Harper Collins| Genre: fantasy| Pagina’s: 448 | Beoordeling: 2/5

Er zat potentieel in het verhaal, maar voor mij miste het nog heel wat. Het was voorspellend, ik voelde totaal geen chemie tussen de personages, de setting kon wat meer aandacht verdienen en op het einde gaat opeens alles in een stroomversnelling. Ik heb het een kans gegeven, maar het was een ontzettend teleurstellend verhaal dat de plank helemaal mis slaat. Het vervolg ga ik wijselijk niet lezen.

De mening van de boekenclub

Op de eerste Book Buddies Boekenclub bespraken we Heks & Jager. Over de inhoud waren de meningen een beetje verdeeld. Sommigen vonden het verhaal te voorspellend, en dat het traag op gang kwam. Zo vond een lezer dat 2/3 van het verhaal maar saai was en pas naar het einde toe het verhaal interessanter werd. Ook over het magisch systeem waren gemengde meningen: sommigen vonden het goed en origineel, anderen waren er ook geen fan van en hadden het liever wat meer uitgediept gezien. Verder werd er ook opgemerkt dat men liever wat meer vriendschapsscènes had gezien. De helft van de deelnemers heeft de intentie om het vervolg nog te lezen, de andere helft gaat het laten voor wat het is.

Het verdicht: 5,7/10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.