Maart, één van mijn favoriete maanden van het jaar. Deels omdat ik in maart verjaar maar ook omdat de lente weer is aangebroken en de dagen terug minder kort zijn. Laat het zonnetje maar komen! Alleen is er op leesvlak niets veranderd, want net zoals de voorgaande maanden heb ik deze maand vijf boeken gelezen.

Als eerste boek van de maand las ik Circe (Kobo Plus) uit van Madeline Miller. Ik heb eerder al Een Lied voor Achilles gelezen waar ik intens van genoten heb. Met Circe had ik wat meer moeite om in het verhaal te komen, maar uiteindelijk was ook dit weer een hoogstandje. Vervolgens luisterde ik Boyfriend Material van Alexis Hall op Storytel. Deze komt in het Nederlands uit in April door uitgeverij Zomer & Keuning. Ik vond het zeker geen slecht verhaal en er waren tal van grappige momenten, maar het is geen verhaal dat mij gaat bijblijven. Wel moet ik zeggen dat de verteller van het audioboek super goed was waardoor ik helemaal in het verhaal getrokken werd.

Als derde boek las ik De grand tour van Henry Montague (Kobo Plus). Ik dook in het verhaal met grootse verwachtingen, ik dacht oprecht dat dit een verhaal ging zijn waar ik ontzettend hard van ging genieten. En het begint veelbelovend, maar algauw ging het in een neerwaartse spiraal. Het plot beviel me absoluut niet. Echt jammer, want ik weet dat veel bookstagrammers gek zijn van het verhaal, maar dit was niet voor mij weggelegd.

Vervolgens las ik You Should See Me in a Crown (audiobook), deze was ik begonnen tijdens het strijken en kon totaal niet meer stoppen met luisteren. Het verhaal van Liz was zo inspirerend en ik heb er veel van genoten.

Tot slot heb ik opnieuw Aartsrivaal (mijn enige fysieke boek van de maand maart) gelezen. Aartsrivaal is het tweede deel uit de Renegades serie van Marissa Meyer. Ik weet nog dat ik de eerste twee delen in een ruk las enkele jaren geleden. Alleen beviel dit keer het tweede deel mij ook minder en heb ik mij er soms doorheen moet sleuren.

Tot nu toe heb ik 15 boeken gelezen en mijn Goodreads challenge staat op 50 boeken. Het ziet er dus naar uit dat ik de kaap van 50 boeken ga halen op het einde van het jaar. Ik merk bovendien op dat ik vaker teruggrijp naar luisterboeken. Ik heb nooit gedacht dat ik luisterboeken zo leuk ging vinden, maar ik vind het echt heel ontspannend. Ik heb in maart maar één boek gekocht trouwens! Ik kocht namelijk de boekenbox van Acta Fabula Est waar The Austen Girls in zat, dus het ziet er ook goed uit voor mijn portemonnee. 😉

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.