Book Buddies begon met mij en Sigrid, maar de afgelopen jaren hebben we meerdere vrienden kunnen verwelkomen op dit stukje internet. En ook vandaag introduceren we een nieuwe Book Buddy: Hanne!

Hallo Hanne, stel je eens kort voor aan onze lezers (hobby’s, studies, werk, huisdieren, hetgeen je kwijt wil aan de lezers…)
Ik ben 25 jaar en dankzij mijn studie geneeskunde ben ik de eeuwige student. Anderhalf jaar geleden behaalde ik mijn masterdiploma en ik ben nu halfweg mijn huisartsenopleiding. Op dit moment werk ik als zaalarts op een geriatrie-afdeling, wat best wel een uitdaging is.

In mijn vrije tijd ben ik een bezige bij. Naast lezen probeer ik ook nog tijd te vinden voor het ontwerpen en naaien van kledingstukken en het uitproberen van nieuwe baksels of gerechtjes in de keuken. 

Mijn favoriete leesgezelschap is sowieso mijn hondje, Spooky. Ze woont jammer genoeg nog bij mijn mama sinds ik ben verhuisd, maar ze komt gelukkig vaak logeren!

Wat is je favoriete genre om te lezen?
Meestal probeer ik wat af te wisselen tussen ‘fantasy’ en ‘contemporary fictie’. Vaak lees ik twee boeken tegelijk: een iets luchtiger boek voor het slapen gaan en een iets zwaarder verhaal voor de momenten dat ik echt tijd vrij maak om te lezen. Eigenlijk sta ik wel open voor veel genres en ik probeer af en toe wat uit mijn comfortzone te treden.

Wat zijn je lievelingsboeken?
De Harry Potter reeks zal altijd een speciaal plaatsje hebben in mijn hart. Maar ook de Zonderling duologie, De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo en Me before you mogen zeker niet in mijn favorietenlijstje ontbreken.

Is er een boek dat jou enorm is tegengevallen de laatste tijd?
Ik begon onlangs in Het probleem met voor altijd van Jennifer L. Armentrout. Dit telde dan als mijn ‘luchtige verhaaltje voor het slapen gaan’, maar halleluja, veel luchtigs was er niet aan deze verhaallijn. Een personage dat amper luidop spreekt en in haar gedachten steeds zaagt over of deze ene persoon haar nu wel of niet leuk vindt, is nu eenmaal echt niet zo interessant om over te lezen. Na 150 pagina’s heb ik het dan ook maar opgegeven, met het frustrerende gevoel dat ik één of andere clue miste.

Hoe zijn je leeservaringen veranderd naarmate je ouder bent geworden?
Vroeger kon ik wegzwijmelen bij een romance, type ‘puberale kalverliefde’, en kon ik helemaal meegaan in een heuse ‘love triangle’. (Sowieso team Edward en team Peeta by the way). Nu hou ik echter minder van dolgeslagen tienerharten in boeken en verkies ik boeken ofwel zonder romance of dan toch met een ietwat diepgaandere connectie tussen de personages.

Welk boek spreekt jou al lang aan, maar heb je nog steeds niet gelezen? 
The lunar chronicles en de kraaien duologie staan al een hele tijd op mijn TBR. Ook zou ik me eens wat willen verdiepen in enkele classics, zoals The pride and the prejudice of Jane Eyre.

Mocht je één dag doorbrengen als een boekenpersonage, wie zou je zijn en waarom? 
Als ik dan toch iemand moet kiezen zou ik gaan voor Lazlo de dromer uit de Zonderling duologie van Laini Taylor. Wat was hij toch een lief en aandoenlijk personage! De wereld door zijn dromersogen zien en de dingen zo intens ervaren, lijkt me een belevenis op zich.

Je had een heuse leesdip de afgelopen jaren, maar nu ben je volop aan het lezen geslagen. Hoe ben je daaruit gekomen en heb je tips om uit een leesdip te geraken en boeken te verslinden?
Door mijn studies en de vele pagina’s die ik elke dag moest trotseren in mijn schoolboeken ben ik wat in een leesdip geraakt. Dankzij de eReader die ik afgelopen verjaardag van mijn vriend cadeau kreeg, ben ik echter terug in de boeken gevlogen en ik ben sindsdien niet meer gestopt. De grootste tip voor mij om een leesdipje te voorkomen is om boeken die niet helemaal je ding zijn gewoon aan de kant te gooien en jezelf niet te pushen om toch maar door te zetten.

Soms moet je jezelf trouwens ook wel eens een leesdipje gunnen, vind ik. Kwaliteit boven kwantiteit, al moet ik mezelf hier ook regelmatig aan herinneren. Ik krijg persoonlijk altijd zin om te lezen door het bezoeken van een leuke boekenwinkel of de bibliotheek, door te scrollen op goodreads of door wat video’s te bekijken op booktube.

Wat kunnen wij van jou verwachten op Book Buddies?
Vooral reviews van boeken, maar bij een zweem van inspiratie hoop ik ook wat andere topics te kunnen bespreken!

Dank je wel Hanne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.