Het jaar zit er alweer bijna op, dus tijd om de laatste blogpost van het jaar te wijden aan een jaaroverzicht! Ik denk dat ik niet alleen spreek als ik zeg dat ik blij ben dat 2020 bijna gedaan is… Op leesvlak ging het mij gelukkig voor de wind en dat is toch iets waar ik ontzettend trots op ben. Hoog tijd om 2020 nog een laatste keer nader te bekijken.

Allereerst ga ik nog gauw mijn wrap-up van december afhandelen voordat ik aan een overzichtje geef van mijn favoriete boeken en minst favoriete boeken en mijn leesdoelen.

Wrap up december

Allereerst heb ik Een lied voor Achilles gelezen en wat een prachtig tragisch verhaal was dat! Ik ben er nog steeds van onder de indruk en zal nog geruime tijd nodig hebben om mijn gevoelens op papier te krijgen. Vervolgens las ik Shine, een verhaal geschreven door Jessica Jung, ooit lid van de Kpop groep Girls’ Generation. In het verhaal volgen we Rachel Kim die haar droom najaagt om ooit te debuteren als Kpop ster. Het was geen verhaal dat me omver blies, maar wel een leuk tussendoortje. En het was tevens ook mijn eerste audiobook dat ik luisterde! Nog een leuk tussendoortje was 10 Blind Dates. Een fluffy contemporary waarbij je helemaal kunt relaxen met ook enkele hilarische situaties. Tot slot las ik vandaag nog Stiefzus uit, een hervertelling van Assepoester maar dan het verhaal van de jongste stiefzus. Ik ben gek op hervertellingen en deze kon ik dan ook helemaal smaken. Het was geen verhaal dat een waw-effect op mij had, maar het was zeker een solide goed verhaal. Oh ja, van al deze boeken volgen nog recensies hoor. 😉

Zoals jullie al konden lezen had ik mijn doel van 40 boeken al enkele maanden geleden gehaald en ik kan nu aankondigen dat ik dit jaar in het totaal 53 boeken heb gelezen!

Jaaroverzicht 2020

En nu is het tijd om mijn favoriete boeken van 2020 op een rijtje te zetten. Waarschijnlijk kun je al een groot deel voorspellen als je deze blog volgt, maar dit zijn de boeken die de meeste indruk op mij hebben achtergelaten en die ik zeker nog eens wil herlezen:

  • De ijzige verloofde
  • De Beer en de Nachtegaal
  • Rood, wit & koningsblauw
  • A Good Girl’s Guide to Murder
  • De kleuren van licht
  • Nimmernacht
  • Een lied voor Achilles

Helaas heb ik ook enkele boeken gelezen die ik echt een grote teleurstelling vond. Zo waren de grootste teleurstellingen die ik las De wrede prins en Hazelwoud. Het tweede deel van De wrede prins is ondertussen al een tijdje uit, maar die ga ik mooi afslaan. Echt jammer, want door de hype dacht ik dat het echt een boek voor mij ging zijn, maar zo mocht het niet zijn. En Hazelwoud was dan weer gewoon een complete chaos. Ook dat vervolg ga ik niet lezen.

Oh ja, ik heb nog een bekentenis te doen: ik heb al 2 maanden geen boeken meer gekocht! Shocking! Digitaal lezen bevalt mij wel en daardoor heb ik fysieke boeken meer links laten liggen.

Persoonlijk

Dit jaar verliep met up and downs. Ik begon het jaar ongelofelijk goed met mijn maand vakantie in Cambodja, waar het echt hemels was en ik helemaal tot rust kwam. Ik ben zo blij dat ik die reis nog heb kunnen maken voordat de pandemie hard toesloeg. Eenmaal terug in België kwam ik met beide voetjes terug op de grond toen ik naar werk moest zoeken. De zoektocht naar werk was een stresserende gebeurtenis vooral in combinatie met corona. Mijn zelfvertrouwen heeft vaak een klap gekregen en de eerste maanden tijdens de eerste lockdown waren enorm zwaar. Mijn toevlucht kon ik gelukkig in boeken vinden. Maar ondertussen heb ik een job gevonden die ik ontzettend graag uitoefen, dus yeah!

Leesdoelen 2021

Afsluiten ga ik doen met mijn 2 leesdoelen van 2021. Ten eerste wil ik 50 boeken lezen in 2021. Eigenlijk wil ik er nog meer lezen, maar ik wil mezelf niet te veel druk opleggen. Aangezien het mij dit jaar is gelukt om meer dan 50 boeken te lezen, neem ik aan (ok, hoop ik vooral) om volgend jaar ook het streefdoel van 50 te halen. Ten tweede wil ik meer bewust omgaan met met het aankopen van boeken (maar ook gewoon aankopen in het algemeen). Ik wil zeker twee keer nadenken voordat ik een boek koop en liefst van al wil ik impulsaankopen vermijden. Ik ga mezelf geen limiet opleggen van x aantal boeken per maand omdat er sommige maanden heel veel boeken worden uitgebracht waar ik naar nieuwsgierig ben en andere maanden zijn maar magertjes. We zullen zien! 😀

Ten slotte wil ik jullie allemaal bedanken! Ik vind het geweldig om te merken dat jullie deze blog lezen, daar krijg ik altijd een enorme boost van. Ik wens jullie allemaal een spetterend 2021 toe! Dat jullie dromen allemaal waar mogen worden!

Veel liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.