Ik ga nog een laatste keer blijven hangen bij de feestdagen door 10 Blind Dates te recenseren. Dit feestelijke boek las ik net voor Kerstmis en bracht mij onmiddellijk in een feeststemming.

In 10 Blind Dates volgen we Sophie die Kerstmis dit jaar niet met haar ouders en zwangere zus gaat vieren, maar het plan heeft om met haar vriendje Griffin kerst samen te spenderen. Maar wanneer blijkt dat Griffin toch liever geen tijd met Sophie wil doorbrengen, vlucht ze met een gebroken hart naar haar grootouders waar ook de rest van de familie de feestdagen viert. Haar nonna komt met het briljante idee op de proppen om Sophie van haar liefdesverdriet af te leiden: Sophie gaat de komende 10 dagen op 10 blind dates die haar gezinsleden hebben uitgezocht. Maar wanneer Griffin onverwachts opduikt twijfelt Sophie enorm of zij en Griffin wel samen passen…

Het eerste wat mij opviel was het gebruik van het woord ‘huggen’ op de eerste pagina. Meerdere keren kwam ik ‘huggen’ tegen en iedere keer kromp ik ineen. De keuze om dat woord telkens te gebruiken in plaats van te vertalen, vond ik uiterst raar en maakte dat de zinnen onnatuurlijk overkwamen. Verder werd er ook vaak ‘yeah’ gebruikt en ook die keus vond ik hoogst ongewoon. Al was vooral ‘huggen’ voor mij toch de vreemde eend in de bijt en een enorme dealbreaker (hehe). Die Engelstalige woorden vond ik niet op zijn plaats in het verhaal. Verder vond ik dat sommige zinnen nogal stroef overkwamen. De schrijfstijl in het algemeen lag mij niet helemaal.

Het verhaal zelf vond ik wel vermakelijk. Ik kon mij gemakkelijk de vele familieleden voorstellen die een gezellige drukte veroorzaken in het huis van nonna. Alleen waren er enorm veel personages en eerlijk gezegd kon ik ze allemaal niet meer uit elkaar houden.

De dates vond ik heel leuk om te lezen, vooral omdat er een paar hilarische gebeurtenissen voorbijkwamen. Het plot was wel enorm voorspelbaar, en ik had toch liever gezien dat er nog wat meer verrassingselementen in voor kwamen. Voorts had ik niet echt een band met de personages en al helemaal niet met Sophie waardoor ik nooit helemaal in het verhaal kwam.

Titel: 10 Blind Dates | Auteur: Ashley Elston | Uitgeverij: Best of YA | Genre: contemporary | Pagina’s: 272  | Beoordeling: 3/5

10 Blind Dates is een luchtig en vermakelijk boek voor tussendoor dat perfect paste bij de feestdagen. Het was een beetje jammer dat het verhaal net té voorspelbaar was en de romance een beetje te vlak bleef. 10 Blind Dates is geen hoogstandje en dat had ik ook niet verwacht, maar ik had liever wat meer uitwerking gezien wat betreft de verhaallijn en personages. In mei komt de vertaling van 10 Truths en een Dare uit waarin het verhaal zich niet focust op Sophie, maar op haar nicht Olivia. Ik weet alleen nog niet of ik dat deel ga lezen…

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.