September was een leuke maand! Ik had nog vakantie en dus ook zeeën van tijd om te lezen en te bloggen. Dat heeft zich vertaald in meer blogposts (schouderklopje voor mezelf) én meer gelezen boeken. Zo heb ik maar liefst 7 boeken gelezen! Op de foto ontbreekt wel één boek dat ik terug heb gegeven aan de rechtmatige eigenaar. Welke boeken heb ik zoal gelezen?

Ik begin met de het dikste boek dat ik dit jaar heb gelezen: Koninkrijk van As. Deze joekel heb ik eindelijk kunnen uitlezen in het Nederlands! Het was een geweldige afsluiter voor de serie en heb er dan ook hartstikke van genoten. Mijn recensie kun je hier lezen.

Na Koninkrijk van As besloot ik om het over een andere boeg te gooien en nog eens een thriller te lezen. Van Chloé heb ik Two can keep a secret geleend. Het was een leuk boek voor tussendoor, alhoewel het zeker niet het beste boek was dat ik afgelopen tijd heb gelezen. Het einde kwam wel aan als een grote verrassing!

September is een maand waarin ik diverse boeken las. Zo heb ik ook het tweede deel van de Grijzer Jager gelezen: De brandende Brug. De Grijze Jager is een serie voor kinderen waar ik als kind dol op was. Ik heb helaas nooit alle boeken van de serie gehaald (die waren echt altijd uitgeleend in de bib). Gelukkig is mijn vriend een grote fan die ondertussen een groot deel van de boeken heeft aangeschaft. Bijgevolg ben ik ze nog eens aan het lezen en het haalt zoveel herinneringen terug op!

Nog een joekel van een boek is de De verminkte koning. Ik ben een enorme fan van Bardugo die de Grisha-reeks heeft geschreven. De verminkte koning was trouwens één van mijn favoriete boeken van September. Een recensie volgt snel! Ik ga er ook nog eventjes een fangirl momentje tussensteken WANT DE ACTEURS VOOR DE NETFLIX-SERIE VAN SHADOW & BONE ZIJN GISTEREN BEKEND GEMAAKT EN WAW!!! Mijn verwachtingen zijn torenhoog, dus ik hoop echt dat ik niet teleurgesteld ga worden!

Helaas waren er ook een aantal tegenvallende boeken in september. Zo onder andere Show Stopper. Het boek was wel ok, maar ik had er meer van verwacht omdat Sigrid dit boek zo hoog had aangeschreven. Ik ga beginnen in het tweede deel, dus ik ben benieuwd of het mij wat meer gaat aanspreken.

En dan nu een serie waar ik ontzettende gemengde gevoelens over heb: De Selection boeken. Het eerste deel De Selectie vond ik verbazingwekkend best goed! Het las vlot en de personages konden mij wel bekoren. Het tweede deel De Elite daarentegen was een tegenvaller. Het hoofdpersonage America en de prins waren mij ontzettend op mijn zenuwen aan het werken met hun gevoelens en hun tegenstrijdige gedragingen. De driehoeksverhouding die het hele boek lang overheerste was ontzettend uitgehold. Ik moet wel zeggen dat de reeks heel vlot is geschreven waardoor ik het maar niet kon stoppen ondanks de vele rollende ogen van mij van. Tien jaar geleden zou ik waarschijnlijk deze serie ontzettend tof hebben gevonden, maar nu was het helaas niet voor mij weggelegd. Het derde deel heb ik overigens wel nog uitgelezen, maar de andere delen heb ik ongelezen teruggebracht naar de bibliotheek.

Hopelijk wordt oktober ook een goede leesmaand (en blogmaand, maar dat is af te wachten, haha)! Ik heb ondertussen al nieuwe boeken uit de bib gehaald die ik binnenkort zal delen met jullie!

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.