Ik ben nog eens naar de bib geweest! Ik moet toegeven dat ik mij door bookstagram vaak laat verleiden om mijn boeken te kopen. Dit ten koste van mijn geld. Dus ik besloot om nog eens een tripje naar de bib te plannen. Daarbij aaneensluitend wil ik ook eventjes stilstaan bij het gebrek aan belangstelling voor de bibliotheek in de book community.

Eigenlijk is het een schande dat ik al zo lang niet meer naar de bibliotheek ben geweest. Vooral wetende dat ik op 5 minuten wandelafstand van de bib woon én ook op kot zit ik praktisch langs de bib! En toch, ik vond (en vind het nog steeds) makkelijker om mijn boeken aan te schaffen. Het is eigenlijk deels door Lisa van Kindnessreads en Lotte van ReadbyLotte waardoor ik terug naar de bib ben gegaan.

De bibliotheek in mijn dorpje is weliswaar klein, maar de afgelopen 10 jaar is het YA-aanbod gestaag gegroeid. Helaas ontbreken er ook nog tal van titels in het gamma, maar voor nu is het aanbod zeker voldoende voor mij. Door bookstagram wordt het een beetje als vanzelfsprekend beschouwd om uitpuilende boekenkasten te hebben. We leven nu eenmaal in een consumptiemaatschappij en ook boeken horen daarbij. De afgelopen jaren heb ik tal van boeken gekocht. Ik weet dat ik niet ga stoppen met boeken kopen, maar ik wil eerst twee keer nadenken voordat ik een boek aanschaf (mij kennende gaat dat met ups and downs). Natuurlijk, boeken zijn persoonlijk, dus je kan het nooit op voorhand voorspellen. Maar wat ik gewoon bedoel is dat het voor mij persoonlijk geen zin heeft om 100 ongelezen boeken te hebben en er nog steeds bij te kopen. Ik heb besloten om meer naar de bib te gaan. Als een boek mij heel goed bevalt en ik ben zeker dat ik het nog eens wil lezen, zal ik het waarschijnlijk kopen. Of ja, ik ga proberen mij daaraan te houden. Hopelijk wordt mijn bib-buit een maandelijkse vaste waarde op de blog!

Maar goed, op naar mijn bib buit!


Ik ben al een tijdje nieuwsgierig naar de boeken van Kiera Cass. Ik weet niet zeker of de Selectie-serie iets voor mij gaat zijn, maar ik wil het zeker een kans geven. Ik vrees alleen dat het een hit or miss gaat zijn. En misschien probeer ik zo ook sneller aan mijn Goodreads challenge te geraken door een dunnere boeken te lezen… 😉

De oplettende lezers onder jullie zullen wel doorhebben dat het tweede en derde deel er niet tussen zitten. Die delen heb ik weten te bemachtigen op de Boekenoutlet een paar weken geleden tegen een klein prijsje (zwak excuus, ik weet het). Ondertussen heb ik daar wel wat spijt van, haha. Maar wie weet doe ik wel een giveaway...

Ik zag deze boeken liggen op de tafel van de bib en wist meteen dat ik deze moest lezen! Sigrid heeft Showstopper al eens gelezen (recensie kun je hier lezen) en ze was toen razend enthousiast. Ik ben ondertussen bezig in Showstopper en ben nogal onder de indruk van de gruwelijkheden die plaatsvinden. Ik kan helaas wel al meedelen dat dit boek helaas niet tot mijn favorieten gaat behoren…

Om terug te komen op mijn overpeinzingen: ben ik de enige die vind dat de bibliotheek meer aandacht verdient in de book community? Zijn we het een beetje als vanzelfsprekend gaan beschouwen om zo veel mogelijk (fysieke) boeken te hebben? Of ben ik een beetje aan het overdrijven?

Liefs,

Rani

3 reacties op Booktalk | Bib buit en enkele overpeinzingen

 1. Ik woon op een tiental minuten wandelen van mijn bib, en ik ga daar meestal elke dag langs. De nieuwe aanwinsten worden normaal wel op de site gezet, maar soms komen die toch niet op tijd online, dus als ik een dag oversla, heb ik altijd schrik dat ik iets mis – en dan moet ik weken wachten.
  Eigenlijk heb ik er nooit bij stilgestaan, maar je hebt wel gelijk: er is weinig aandacht voor bibs als het om YA gaat. Zelf ben ik daarop dan weer een uitzondering, vermoed ik. En waarschijnlijk is dat ook wel een van de redenen dat ik echt nooit een TBR-stapel heb liggen thuis, behalve als ik eens een grote aankoop doe via Amazon of iets dergelijks.
  Of we het nu vanzelfsprekend vinden om zelf boeken te bezitten, daar heb ik niet echt een antwoord op. Ik ben niet iemand die zomaar effe een boek koopt ‘omdat het er goed uitziet’ of zo. Zeker van veel Nederlandstalige boeken (en vertalingen) wacht ik tot ze in de bib liggen. Dan lees ik ze daar, en als ik ze dan goed vind, koop ik ze. Dus ik zou denken: voor míj is het níét vanzelfsprekend, maar dat komt gewoon dat ik het liever niet riskeer om zomaar vrijwel uit het niets een boek te kopen als de kans bestaat dat ik het toch slecht vind. Dan heb ik liever wat geduld. Maar hoe andere mensen daarover denken… geen idee, eigenlijk.

  • Haha, ik ben daarentegen wél iemand die een boek koopt omdat het er goed uitziet (ga daar proberen mee te stoppen). Maar inderdaad, het is beter om even wat geduld uit te oefenen. Nu, na het schrijven van deze post gisteren, besefte ik dat ik wel niet ga wachten tot Finale en Muze in de bib verschijnen (woepsie, mijn regel is al direct verbroken).
   Ach, zolang ik meer naar de bib ga, ben ik al trots op mezelf!

 2. Zelf ben ik groot fan van de bib, maar eerlijk gezegd ga ook ik er te weinig langs. Ik vond de selectie echt geweldig en showstopper ligt nog te wachten haha. Ben nu wel benieuwd naar die gruwelijkheden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.