Heb ik het tweede seizoen van Élite in één dag gekeken? Ja! Heb ik daar spijt van? Nee! Ok, misschien toch een beetje omdat ik er niet langer van heb kunnen genieten, maar dat is de fout van de serie omdat het té verslavend is! Deze serie is echt fenomenaal. Waarom vraag je je af?

Eerst en vooral was het niet mijn bedoeling om over Élite te schrijven. Ik wou gewoon rustig genieten. Maar na het kijken was ik gewoon te enthousiast en moest ik mijn liefde voor deze serie betuigen op het wijde web! Ik moet er wel bij vermelden dat je best niet deze recensie leest als je het eerste seizoen nog niet gezien hebt wegens spoilers! Deze recensie bevat trouwens geen spoilers aangaande het tweede seizoen. 😉

In het vorige seizoen werd Marina vermoord. Het hele seizoen lang draaide rond de vraag wie de moordenaar was. Bleek dat het niemand minder dan Pollo was! Echter werd Nano onterecht opgepakt en werd het moordwapen in een meer gegooid. Wat ging het tweede seizoen brengen?

Het nieuwe schooljaar is aangebroken in de Las Encinas en drie nieuwe leerlingen maken hun intrede: de flamboyante Valerio (de halfbroer van Lucrecia), de wilde Rebecca en Cayetana. Maar al gauw wordt duidelijk dat er een leerling wordt vermist. Door flashbacks zien we wat er allemaal voorafging aan de vermissing. Drama en spektakel verzekerd!

Net zoals in het vorige seizoen wordt er geconcentreerd op problemen van de verschillende personages. Er wordt verder ingespeeld op de ontluikende en verboden liefde tussen Nadia en Guzman. Maar ook andere romances staan centraal. Verder komt er ook (veel) drugs en (veel) seks aan te pas. Al zijn sommige personages soms onuitstaanbaar – Lu en Guzman voornamelijk – toch zijn er momenten waar je voeling met hen krijgt en ze je weten te charmeren.

Nu, de verhaallijn concentreert zich dus vooral op die mysterieuze verdwijning. Maar al de gebeurtenissen daaromheen spelen natuurlijk een grote rol. Ik moet toegeven dat ik het einde een beetje voelde aankomen, dus heel verrast was ik niet. Desondanks vond ik dat helemaal niet erg, want ik had enorm gehoopt dat het die richting uitging!

Soms heb je series die gewoon over the top zijn. Maar dat dat juist is wat het aantrekkelijk maakt. Elite is zo’n voorbeeld. Het gaat er allemaal een beetje over en normaal kan ik dat niet hebben (*kuch kuch Riverdale), maar Elite komt er mee weg. De interessante verhaallijnen, de goede acteerprestaties en het mysterie maken Élite een serie die ik zo nog eens opnieuw wil kijken. Mijn favoriete personages waren trouwens Valerio (♥) en Nadia. Wie zijn jullie favoriete personages?

Liefs,

Rani


1 reactie op Netflix | Élite (seizoen 2)

  1. Ik vond Cayetana wel erg leuk in het nieuwe seizoen. Voor de rest ben ik erg fan van Carla haar acteerprestaties. En Nadia ook haha. Als je wil meepraten over Elite, er staat op mijn blog een artikel mét spoilers. Is het al herfst 2020 ?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.