Groot nieuws! We hebben een nieuw teamlid bij Book Buddies: onze grootste fan Chloé! Zij wordt onze gastblogger die zich vooral gaat toespitsen op thrillers. Daardoor kunnen we op onze blog binnenkort wat meer variatie bieden. Hoog tijd om Chloé wat beter te leren kennen!

Dag Chloé, stel je eens kort voor aan onze lezers.

Ik ben 25 jaar oud en heb samen met Rani gestudeerd aan de universiteit. Ik werk ondertussen bij een verzekeringsmakelaar. Mijn hobby’s zijn natuurlijk lezen en bezig zijn met dieren. Thuis heb ik 2 katten: een tijgerkat Boris en een eigenwijze poes genaamd Ziva. Zij zijn de grote liefdes van mijn leven! 

Jij bent – als ik het zo mag verwoorden – een heuse thriller fanaat. Waarom spreken thrillers jou zo aan? 

Ik heb sinds jongs af aan altijd thrillers gelezen. Ik ben begonnen met Anthony Horowitz omdat mijn mama zijn boeken ook las. Het is dus door haar invloed dat ik zo graag thrillers ben gaan lezen. Vroeger keek ik Baantjer en daarna ben ik uiteindelijk ook begonnen met Baantjer te lezen.  

Wat zijn je lievelingsboeken?

De Harry Hole-serie van Jo Nesbo en de Ragdoll-serie van Daniel Cole. 

Hoe ben je bij Book Buddies terecht gekomen?

Via mijn liefste vriendin Rani, die er telkens heel enthousiast over praat en waardoor ik de leesmicrobe weer te pakken heb gekregen. Ze heeft mij al ontelbare keren geprobeerd over te halen om gastblogger te worden en uiteindelijk heb ik toegezegd.

Naar welke schrijver kijk je het meeste op? Heb je zelf de aspiratie om schrijver te worden?

Jo Nesbo,  omdat hij naast schrijver ook economist, voetballer en muzikant is en dus een echt manusje-van-alles is. Of ik ooit schrijver wil worden? Misschien ooit, als ik dat zou kunnen. Ik ben echter niet actief bezig met schrijven.

Ben je altijd al een boekenliefhebber geweest? 

Ja, al van toen ik klein was. Ik maakte forten en dan ging ik er daar in lezen met mijn hond. Vroeger keek ik er naar uit om naar de bibliotheek te gaan. 

Lees je e-books of verkies je toch liever fysieke boeken? 

Sinds kort ben ik eigenaar van een e-reader, dus ik heb nog niet veel e-books gelezen. Ik vind een e-book sowieso handiger dan een fysiek exemplaar. Het is nog wikken en wegen welke boeken ik als e-book ga kopen en welke ik in mijn kast willen hebben. Ik heb een e-reader gekocht deels op aanraden van Rani en deels omdat ik er eens eentje heb geleend bij de bibliotheek. Ik vind een e-reader handiger om te lezen in bed, want dan heb je geen nachtlampje nodig. Bij fysieke exemplaren vielen boeken wel eens op mij tijdens het lezen, haha. 

Waar koop je je boeken?

Ik koop eigenlijk veel tweedehandsboeken. De meeste van mijn boeken heb ik dan ook aangekocht op boekenmarkten. Ik vind het zalig om langs alle boekenkrampjes te slenteren om dan goeie deals te vinden. 

Dank je wel Chloé en welkom bij Book Buddies! Het gaat nog een beetje uitzoeken zijn hoe vaak Chloé iets gaat posten, maar ik – en hopelijk jullie ook – kijk er naar uit!

1 reactie op Update | Gastbuddy Chloé!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.