Huh? Nu nog een december (en januari) wrap-up Rani, dat is zo vorig jaar! Ik weet het, maar ik had heel de maand januari examens en had niet echt zin om iets te posten. Maar nu mijn examens gedaan zijn en ik een paar dagen heb kunnen bekomen (aka niets gedaan), voel ik mij terug als herboren en wou ik alsnog de boeken delen die ik in december en januari heb gelezen. In december heb ik 4 boeken gelezen (niet slecht, al zeg ik het zelf) en in januari heb ik er slechts 1 uitgelezen omwille van mijn examens. Maar tijd om ze met jullie te delen! 

December

Alice in Wonderland – Lewis Caroll

Ik heb de films (zowel animatie als live-action) al verschillende malen gezien, maar het boek had ik nog nooit gelezen! Deze had ik al jaren geleden gratis gedownload, maar nu pas gelezen (shame shame shame). Ik heb hier echt van genoten, ik heb echt vaak hardop zitten giechelen met de woordspelingen en gedachtes van de personages en ik zou zelfs zeggen dat het echt een must read is die iedereen toch eens moet hebben gelezen.

 

 

 

 

The Jewel- Opgesloten #1.5

Ja, hier kan ik kort over zijn: meh. Ik had deze alleen opgepakt om aan mijn Goodreads challenge te geraken, maar dat dit boek totaal geen meerwaarde aan The Jewel gaf is echt wel betreurenswaardig. Ik was sowieso al geen fan van het eerste deel maar dit deel gaf totaal geen inzicht in de situatie van Raven. Laat ik het maar erop houden dat het goed was dat dit boek zo dun was…

 

 

 

 

Pride and Prejudice – Jane Austen

Mr. Darcy ❤. Ik heb de film (van 2005) al talloze keren gezien en het blijft echt een van mijn favoriete films. Ook deze heb ik als e-book gelezen en dit boek gaf echt zoveel meer inzicht in de personages.  Dit boek staat echt vol met prachtige quotes! Ik denk dat ik trouwens deze ga herlezen, maar in het Nederlands. En nu hoop ik dat ik een dezer dagen de films nog eens opnieuw kan gaan kijken want Mr. Darcy is toch wel een echte gentleman ;).

 

 

 

 

List & Leugens – Leigh Bardugo

List & Leugens was echt een boek dat je blijft verrassen, waar je nooit van kunt voorspellen wat er nu gaat gebeuren. Dit is zo een boek waar je liefde langzaamaan voor groeit. Ik denk dat als ik het opnieuw zou lezen ik dit boek zelfs beter zou vinden dan de eerste keer. Ik heb er trouwens een recensie over geschreven die je hier kunt vinden.

Januari

Kraai & Koninkrijk – Leigh Bardugo

Dit is het vervolgdeel van List & Leugens en ik was helemaal hooked van in het begin. Dat kon natuurlijk niet anders aangezien het vorige deel was geëindigd met een enorme cliffhanger. Ik kon dit boek echt in één ruk uitlezen, helaas kon ik dat niet maken met mijn examens. Ik vond dit deel zelfs beter dan het eerste en ik heb er hartstikke van genoten.

Dit was mijn wrap-up van de voorbije 2 maanden. Nu mijn examens gedaan zijn kan ik mij terug volledig focussen op lezen en op onze blog, wat heb ik daar naar gesnakt!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.