Vandaag deel ik met jullie mijn TBS (To Be Seen) van films die nog moeten uitkomen. Ik ben namelijk verzot op films! Het liefst van al ga ik naar de cinema (tenminste, als mij portemonnee het toelaat). Voor mij geeft de ervaring in de cinema toch een meerwaarde en ik vind het gewoon ook gezellig. Op Youtube struin ik soms alle trailers af die mij opvallen en daarvan hou ik  lijstje bij van films die ik graag nog wil zien. Vandaag heb ik mij beperkt tot 5 films die ik zeker ga zien in de cinema.

Call me by your name

Beginnen doe ik met de film waar ik het meest enthousiast over ben: Call me by your name. De film speelt zich af in 1983 en gaat over de 17-jarige Elio die zijn zomermaanden doorbrengt bij zijn ouders in hun villa in Italië. Ieder jaar nodigt zijn papa, die professor is, een student uit om hem te helpen met zijn werk. Dit jaar verblijft de 24-jarige Amerikaanse doctoraatsstudent Oliver 6 weken bij hen. Elio begint al snel geïntrigeerd te geraken in Oliver en ook die laatste begint zich aangetrokken te voelen tot Elio.  Kijk zeker de trailer, want die is echt mooi gemaakt (en dan zie je ook dat het een ‘sensuele film’ is). Let ook op wat ze zeggen: “Is there anything you don’t know?” “If you only knew how little I know about things that matter”. Wat een mooie woorden! Ik heb trouwens het boek al gelezen, dus ik weet wat er allemaal gaat gebeuren en toch ben ik er zeker van dat deze film mij van mijn sokken gaat blazen.

Menig filmkenners toppen deze film als favoriet voor de Oscars, dus dat wil toch iets zeggen… Ikzelf heb nog geen officiële release datum kunnen vinden voor de film in de grote cinemazalen. Wel speelt hij op het filmfestival in Gent – waar ik deze film ook ga zien! In Nederland speelt hij vanaf 11 januari 2018, dus misschien dat hij ook rond die tijd in de grote zalen in België te zien is (laat ons hopen!).

Te zien op het Filmfestival in Gent (16, 18 en 19 oktober).

Update: Na een post te hebben gelezen van FilmWard, blijkt Call me by your name vanaf februari 2018 in de Belgische bioscopen te zien. (Zooooo lang nog!)

Thor: Ragnarok

Dit komt misschien als een verrassing, maar ik kijk graag superheldenfilms. Ragnarok is de opvolger van Thor (2011) en Thor: The Dark World (2013). In deze derde film heeft Thor zijn hamer verloren en is hij gevangengenomen aan de andere kant van het universum. Hij komt tegenover zijn voormalige bondgenoot The Hulk te staan. Thor moet alles op alles inzetten om Asgard te beschermen tegen de duistere Hela.

Te zien in de cinema vanaf 25 oktober 2017

Justice League

Weeral een superheldenfilm, maar deze keer van DC. Deze film wil ik graag zien omwille van 2 redenen. Ten eerste omwille van Wonder Woman! Ik heb deze film een paar maanden geleden gezien en die was verbazingwekkend goed! En Gal Gadot spat gewoon van het scherm! En ten tweede: Ezra Miller! Ik ken Ezra Miller het beste uit de films The Perks of being a wallflower en Fantastic Beasts and where to find them. The Flash zelf kan ik van de Netflix serie The Flash, maar deze wordt gespeeld door een andere acteur. Natuurlijk kijk ik ook uit naar de andere acteurs (zoals Jason Momoa, bekend van Game of Thrones) en het verhaal zelf, maar Wonder Woman en The Flash hebben voor mij de grootste doorslag gegeven om deze te kijken.

Te zien in de cinema vanaf 15 november 2017

Coco

Ook animatiefilms kan ik smaken! Deze past perfect bij Halloween en ziet er trouwens ook heel grappig uit. De 12-jarige Miguel droomt ervan om een muzikant te worden, maar muziek is verbannen uit zijn familie. Op een dag ontdekt hij dat hij contact kan leggen met het dodenrijk en begint zijn avontuur…

Te zien in de cinema vanaf 29 oktober 2017

Murder on the Orient Express

Murder on the Orient Express is een verfilming van het gelijknamige boek van Agatha Christie. Een treinreis door Europa ontvouwt zich tot een mysterie. Er zijn 13 verdachten die allemaal de dader kunnen zijn en Poirot moet zich haasten om te achterhalen wie de dader is vooraleer er nog doden vallen.

Deze film bevat een topcast met grote namen zoals Johnny Depp, Josh Gat, Michelle Pfeiffer, dus ik heb hoge verwachtingen van de film. Ik ga proberen eerst het boek te lezen vooraleer ik deze ga zien.

Te zien in de cinema vanaf 6 december 2017.

Welke films willen jullie graag nog zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.