Al een hele tijd geleden zag ik op Booktube (het Youtube-gedeelte over boeken) verschillende booktubers heel enthousiast vertellen over Illuminae en het formaat van het boek. Illuminae is namelijk een boek dat wordt verteld door middel van e-mails, videobeelden, documenten… Het is een heel grafisch boek en ik was er heel benieuwd naar omdat ik bijna nooit zulke boeken lees.

Illuminae is het eerste deel van de Illuminae Files, een driedelige serie. Het is geschreven door Amy Kaufman en Jay Christof en bevat 608 pagina’s. Ik heb het boek in het Engels gelezen omdat er geen Nederlandse vertaling van is. Eerlijkheidshalve wou ik het boek niet lezen in het Engels omdat ik sci-fi in het Engels toch moeilijk vind door de specifieke begrippen die erin voorkomen. Uiteindelijk was ik er toch heel nieuwsgierig naar en ben ik beginnen lezen. Te meer omdat het volgens Booktube toch vlot leest door het grafisch vormgegeven boek, ondanks de dikte van het boek.

Het eerste wat opvalt aan het boek is de lay-out van de kaft. Het boek zelf heeft een oranje dustcover/sleeve van plastiek (!), hoe cool is dat wel niet! Er zijn gaten op de dustcover die woorden doorlaten van wat werkelijk op de kaft staat. Als je de dustcover eraf haalt, zie je een voorbeeld van een document op de kaft staan. Dat is nog alleen de buitenkant van het boek, moet je je voorstellen hoe ik reageerde toen ik daadwerkelijk het boek begon te lezen en de mooi vormgegeven pagina’s zag!

Het boek speelt zich af in het jaar 2575. Kady en Ezra maken het uit met elkaar en nog diezelfde dag wordt hun planeet aangevallen en verwoest door een rivaliserende corporatie. Zij en alle overlevenden vluchten weg met 3 schepen, maar de jacht wordt op hen gezet door die rivaliserende corporatie. Alsof dat nog niet genoeg zijn er nog tal van andere problemen waarmee de overlevenden te maken krijgen, waaronder de Artificial Intelligence die hun behoort te beschermen…

Een voorbeeld van de mooi vormgegeven bladzijdes.

Dit boek was enorm spannend, maar dan ook echt spannend! Je wist echt nooit wat er stond te gebeuren. Als ik een waarschuwing mag geven: er gebeuren wel enkele gruwelijke dingen in dit boek! Het einde van het boek was ijzersterk door een nogal verrassende plotwending(en).

Ik ben echt razend enthousiast over dit boek en kan niet wachten om in deel 2 te beginnen. Als je van heel veel actie houdt, een super origineel verhaal, plotwendingen en grafische inhoud is dit boek echt iets voor jou. Het enige nadeel is dat het (nog?) niet verschenen is in het Nederlands. 4,5 sterren voor dit pareltje van een boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.