En zo zit de vijfde maand van het jaar er weer op. Deze maand heb ik mijn batterijen weer wat kunnen opladen; ik had namelijk 2 weken verlof waarbij ik ook enkele dagen in Griekenland vertoefde. Het heeft echt deugd gedaan, al had ik gehoopt dat ik hopen ging lezen. Maar niet getreurd, ik las weer enkele boeken die ik maar al te graag aan jullie wil voorstellen.

Als eerste las ik De schaduw van de wind uit (weliswaar als audiobook) van Carlos Ruiz Zafon. Dit is niet mijn eerste kennismaking met deze geweldig auteur, een decennium geleden las ik eens De nevelprins – waar ik mij eerlijk gezegd wel niets meer van kan herinneren. De schaduw van de wind is een meesterwerk en Carlos Ruiz Zafon is een meesterlijke verteller. Zijn schrijfstijl is echt om je vingers van af te likken door zijn magnifieke beeldrijke vergelijkingen. Ook zijn personages zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Ik ben grote fan en ben momenteel bezig in Het spel van de engel waar ik zelfs nog meer aan het genieten van ben. Dikke aanraders!

Als tweede boek las ik Het moois dat we delen van Ish Ait Hamou. Een beklijvend en ontroerend verhaal. Luc is een oude man die een teruggetrokken bestaan heeft in Antwerpen. Soumia probeert de draad van haar leven weer op te pakken na een verschrikkelijke gebeurtenis waar ze nog altijd de gevolgen van draagt. De twee kruisen elkaars leven totaal onverwachts en dat heeft een grote impact op beiden… De auteur bracht het verhaal op een heel toegankelijke manier, misschien niet de mooiste schrijfstijl, maar daar kon ik mij over zetten omwille van de inhoud.

Ten slotte las ik De laatste halte. Ik plaatste hier vorig week een recensie van die je hier kan lezen.

Met maar 3 gelezen boeken kan ik niet echt van een succes spreken, maar dat trek ik me niet teveel aan. Ik ben bezig aan een inhaalmanoeuvre en ik hoop dat ik in juni aan een wat hoger aantal gelezen boeken ga geraken. Fingers crossed dat er wat meer tijd over gaat schieten!

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.