Ik speelde al langer met het idee om jullie eens een week te laten mee volgen in mijn leven. Ik wou dan vooral focussen op het boekengedeelte en hoe ik mijn leesgewoontes plan. Helaas is er deze week niet veel van lezen in huis gekomen en ik vrees dat dat de komende tijd niet vlug zal veranderen. Desalniettemin neem ik jullie graag op sleeptouw afgelopen week. Spoiler: mijn leven is heel saai, dus ik hoop dat jullie niet in slaap gaan vallen hehe.

Maandag 7 februari

Steevast begin ik de werkweek vroeg, ik zorg ervoor dat ik rond 7u40 kan beginnen op kantoor. ’s Ochtends vroeg haast ik mij in allerijl naar de bushalte met mijn trouwe compagnons: mijn koptelefoon en smartphone waar Storytel op staat. De dag ervoor was ik namelijk begonnen in It Ends with Us van Colleen Hoover.

Na het werk haast ik mij naar huis om vervolgens naar de naailes te vertrekken. Ik eet vlug mijn avondeten (gelukkig zorg ik ervoor dat ik de dag ervoor al mijn avondeten heb bereid). Je merkt al dat maandag alles vlug voor mij moet gaan. Gelukkig gaat alles gemoedelijk op de naailes en is dat ook echt mijn ontspan momentje. En nog leuker is het dat ik de naailes volg met Laura, zodat we ook lekker kunnen bijkletsen. Na de naailes kruip ik altijd uitgeteld mijn bedje in omdat dat veel concentratie vergt.

Dinsdag 8 februari

Dinsdag begint de werkdag later (wat helaas ook betekent dat ik later moet werken) en kan ik normaliter ook wat uitslapen. Mijn ochtenden zijn op dinsdagen dus ook redelijk kalm in tegenstelling tot de rest van de week, maar tegenwoordig zijn dinsdagochtenden vaak volgeboekt met afspraken met betrekking tot onze bouwplannen. Zo ook deze dinsdag: we hadden een afspraak om naar gevelstenen te kijken. Gelukkig duurde de afspraak niet lang en kon ik vroeger dan verwacht naar het werk vertrekken.

Uitzonderlijk kon ik ook de werkdag vroeger beëindigen. Zo kon ik nog vlug langs het postkantoor om een leuk pakketje op te halen. Ik had namelijk mee gedaan met een winactie om een lakstempel te winnen bij Sealed by Judith. Tot mijn grote verrassing had ik de lakstempel gewonnen (ik had al lang een lakstempel op mijn wishlist staan!). Verder bestelde ik ook bij haar lakparels en een smelpotje zodat ik direct aan de slag kon. Ik ben er heel gelukkig mee en heb al enkele projecten in mijn hoofd om lakzegels te gebruiken.

Ondanks dat ik vroeger thuis was dan verwacht, heb ik niet meer gelezen omdat er nog vanalles geregeld moest worden.

Woensdag 9 februari

Op woensdag heb ik nog wat naar It Ends with Us geluisterd, maar op de terugrit naar huis heb ik eigenlijk vooral muziek beluisterd. Soms is de goesting er niet om mijn aandacht bij een verhaal te houden en luister ik liever naar muziek. Verder heb ik woensdag niet veel gedaan, buiten dan dat ik met Sigrid een spannende date heb geregeld (meer daarover later 😉 ).

Donderdag 10 februari

Ook donderdag was een saaie dag waarover ik niets te vertellen heb. Wel begon ik Huis van aarde & bloed te herlezen! Ik kijk zo ontzettend uit naar de release van het tweede deel. Ik ben helaas te laat begonnen in Huis van aarde & bloed om die uit te hebben voor de release, maar dat geeft niet.

Vrijdag 11 februari

Ik keek ontzettend uit naar vrijdag! Ten eerste omdat het weekend dan begint (ik heb rond de middag al gedaan met werken) en ten tweede omdat ik nog eens met Sigrid had afgesproken! We gingen op lunchdate in Hasselt en natuurlijk kon een bezoekje aan een boekenwinkel niet op onze planning ontbreken. Een toevallig voorbijganger in de winkel hoorde ons praten over De laatste leerling van Naomi Novik en zo knoopten we ook even een gesprek aan over boeken met deze vriendelijke onbekende. Zowel Sigrid als ik hielden ons in en kochten geen nieuwe boeken (dikke pluim voor ons!).

Na de boekenwinkel gingen we op pad voor de échte reden van onze date: een nieuwe piercing laten zetten! We zochten op ons gemak een juweeltje uit en na een paar zenuwslopende minuten werden we weer lek geprikt. Aangezien Sigrid op een pijnlijke plaats eentje had laten zetten en ik geen fan ben van naalden, moesten we beiden wat bekomen met een drankje. Na terug wat suiker in ons systeem gehad te hebben, was het tijd om terug afscheid van elkaar te nemen en ieder gingen we onze eigen weg.

Mijn weg leidde naar de Ikea waar ik Zweedse gehakballetjes at en wat planten kocht om cadeau te doen voor een housewarming van een vriendin. Na het bezoek aan de Ikea was ik echt uitgeput en kroop ook vroeg onder de lakens.

Zaterdag 12 februari

Ook zaterdag beloofde weer een drukke dag te worden, mijn vriend en ik gingen namelijk naar Londerzeel om weer gevelstenen te bekijken en aangezien dat nogal ver rijden was ging dat een behoorlijk deel van de dag in beslag nemen. In de vroege namiddag was ik terug thuis, maar volgde algauw een nieuwe afspraak: een housewarming! Na de housewarming gingen we nog iets drinken en toen was het terug tijd om naar huis te gaan. Afsluiten deden we met een reportage van Pano over bouwbedrog.

Zondag 13 febuari

Ah, zondagen zijn altijd mijn favoriete dagen van de week. Vooral omdat een dag is dat ik echt kan uitblazen en alles op mijn gemak kan doen. Ik doe de strijk (meestal luister ik dan een luisterboek, maar mijn oor was nog gevoelig van de piercing waardoor dat vandaag niet het geval was) en ruim mijn kamer wat op. Ook bereidde ik mijn boekenclub voor die binnen enkele weken plaatsvindt met vrienden.

Verder zetten we ook weer onze zoektocht voort naar dé baksteen voor ons huis. Een heel moeilijke keuze en de knoop is nog steeds niet doorgehakt. We hadden een hele route uitgestippeld om referentieadressen te bezoeken en dat nam weer enkele uren in beslag. De zoektocht is nog niet voorbij!

Deze week ging weer in een waas voorbij. Het was best een drukke week en ik vrees dat de drukte alsmaar meer gaat blijven toenemen hoe verder we in het bouwproces gaan zitten. Lezen en bloggen gaan helaas dan ook op een laag pitje blijven, dus als het hier wat stiller is weten jullie waarom. 😉

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.