Wat gaat de tijd toch razendsnel, ik kan haast niet geloven dat vandaag de laatste dag is van 2021! Voordat we het nieuwe jaar gaan inluiden, wil ik toch nog eventjes stilstaan bij 2021 met deze blogpost.

Terugblik 2021

Waar 2020 een rotjaar was, heb ik dit jaar wel kunnen genieten van 2021. Ok, de pandemie is helaas nog steeds gaande en gaat in 2022 ook niet verdwijnen, maar over het algemeen vond ik 2021 een pak leuker dan het doemjaar 2020.

Allereerst wil ik beginnen met wat cijfertjes en mijn leesstatistieken ontleden. Mijn Goodreads challenge was 50 boeken, en dat doel heb ik gehaald! In totaal las ik dit jaar 58 boeken. Het kon wat meer zijn, maar de laatste maanden had ik helaas te maken met een leesdipje, anders zou het aantal waarschijnlijk boven de 60 zijn geweest. Van die 58 boeken las ik 5-ebooks, 24 fysieke boeken en maar liefst 29 luisterboeken! Ik moet bekennen dat ik zelf verrast ben met het hoge aantal luisterboeken. Ik had niet verwacht dat ik meer luisterboeken heb geluisterd dan dat ik effectief fysieke boeken las. Mijn abonnement op Storytel heeft dus zijn vruchten afgeworpen!

Ik heb dit jaar niet echt een boek dat er met kop en schouders bovenuit steekt, maar ik heb weer een aantal leuke boeken leren kennen. Dit zijn enkele van mijn favoriete boeken:
– De vermisten van maneschijn
– Het onzichtbare leven van Addie LaRue
– Felix ever after
– Radio Silence
– Loveless
– Duizend schitterende zonnen
– Not My Problem

Blijkbaar heb ik ook maar liefst 39 boeken aan mijn collectie toegevoegd (woeps). Ik heb 1 e-book gekocht, 2 boekenboxen besteld, 11 recensie-exemplaren ontvangen en de rest zijn fysieke boeken. Ik heb eigenlijk vooral de laatste maanden mijn collectie enorm uitgebreid ondanks mijn leesdipje.

Verder mocht ik dit jaar Grisha-ambassadeur zijn voor Blossom Books, wat een ongelooflijke eer is! Ik ben nog enkele recensies verschuldigd, maar dat zal voor volgend jaar zijn. Mijn liefde voor de Grisha is ook enkel groter geworden, dus in 2022 zullen jullie nog enkele keren mijn liefdesuitingen voorbij zien komen. Ook ben ik met Sigrid naar Utrecht gegaan voor YALFU en dat was echt een heel leuke ervaring. Ik heb ontzettend van die dag genoten en wil zeker nog eens gaan in de toekomst.

Dit jaar heb ik ook enkele leesclubs van de Book Buddies Boekenclub georganiseerd, waarvan 2 fysiek en die waren telkens ontzettend gezellig. Zelf ben ik in Hasselt ook naar de leesclub van Dear Book Nerd Book Club gegaan georganiseerd door The Confession of a Book Nerd. Ik hoop dat 2022 terug wat meer toelaat zodat ik naar nog meer bookish evenementen kunnen gaan. Het is altijd tof om met gelijkgestemde zielen te kunnen afspreken!

Wat brengt 2022?

2022 gaat een druk jaar worden: mijn vriend en ik willen namelijk een huis bouwen, en dat zal het grootste deel van onze tijd opslokken. Dat gaat natuurlijk voorrang hebben, dus als de blog en Instagram stil vallen, gaat het daardoor zijn. Ik zal natuurlijk mijn uiterste best doen om toch met enige regelmaat actief te blijven, maar ik kan niets beloven. Daarom heb ik ook besloten om mijn reading challenge op 50 boeken te houden terwijl ik deze eigenlijk dolgraag wou verhogen.

Maar genoeg gezeverd, het is bijna tijd voor een nieuw jaar. Ik wens jullie allemaal een fijn Nieuwjaar toe en ik hoop dat al jullie wensen mogen uitkomen. Maak er een spetterend jaar van! Tot volgend jaar!

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.