Netflix's The Witcher Season 2 TV Review | CBR

Na twee jaren (die oneindig aanvoelden), verscheen deze maand ein-de-lijk het tweede seizoen van The Witcher! Het eerste seizoen had mij helemaal omver geblazen en de verwachtingen waren hooggespannen voor dit nieuwe seizoen. Hoe gaat het verhaal verder met Geralt, Ciri, Yennefer en de zingende bard Jaskier?

In het eerste seizoen leerden we de hoofdpersonages Geralt, Ciri en Yennifer kennen. Geralt of Rivia is een gemuteerde monsterjager. Prinses Ciri van Cintra is op de vlucht geslagen nadat de troepen van Nilfgaard haar koninkrijk Cintra heeft ingenomen. De magiër Yennefer hanteerde bij de Slag van Sodden verboden magie die vergaande consequenties heeft voor haar. Het lot van hen drieën is met elkaar verstrengeld.

Waar in seizoen één het soms gecompliceerd werd door de verschillende tijdlijnen, heeft dit tweede seizoen de door elkaar lopende tijdlijnen achtergelaten. We zien terug bekende gezichten, maar leren ook nieuwe personages kennen. Zo wordt er deze keer meer ingegaan op de elfen. Waar in het vorige seizoen dat maar kort was om te laten zien dat elfen gediscrimineerd worden, wordt er nu een verhaallijn aan gewijd.

Geralt en Ciri hebben elkaar gevonden op het einde van het eerste seizoen en gaan naar Kaer Morhen, de uitvalsbasis van The Witchers. Daar vat Ciri haar training aan en het is duidelijk dat Ciri niet meer het meisje is van het eerste seizoen. Haar uiterlijk is subtiel wat aangepast (donkere wenkbrauwen en de actrice is duidelijk ook verouderd) maar het meest voorname is haar duidelijke karakterontwikkeling. In het vorige seizoen was ze vaak hulpeloos en nogal stilletjes, maar nu trekt ze meer haar mond open en wilt ze trainen in het vechten om haar mannetje te staan tegenover de vijand. Ze is niet meer die prinses die is opgegroeid in een veilig paleis, omringd door pracht en praal.

De verschillende verhaallijnen worden mooi belicht en het verhaal verveelt geen seconde door de actie en spanning en ook de politieke intriges zijn veelal aanwezig. Iedereen zit achter Ciri aan en wil haar hebben voor eigen gewin. Maar de grote vraag is natuurlijk: wie of wat is Ciri precies? Er worden wel kleine stukjes van de puzzel onthuld, maar voor een antwoord zal het wachten zijn op het derde seizoen. Ik vermoed dat we wel al een deel antwoorden kunnen verzamelen door de prequel The Witcher: Blood Origin waarvan Netflix de trailer op ons loste na de credits van aflevering acht.

Ik heb alleszins genoten van het tweede seizoen van The Witcher. Het mysterie rond Ciri werd mooi vormgegeven en de humoristische elementen die erin werden verwerkt (dank u Jaskier en Yennefer) maakten de serie niet al te serieus. Ok, Yennefer maakte wat onkarakteristieke beslissingen, maar daar tilde ik niet zwaar aan omdat de rest zo goed in elkaar zat. Hopelijk moeten we niet weer twee jaar wachten tot het volgende seizoen!

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.