Storytel Gratis: 30 / 14 Dagen Luisterboeken Proberen (Tip!) - #1 Kennisbank

Ik maak er geen geheim van dat audioboeken mijn leven aanzienlijk vergemakkelijkt hebben. Sinds ik vorig jaar een abonnement afsloot bij Storytel heb ik daar nog geen seconde spijt van gehad. Ik neem het openbaar vervoer naar het werk en tijdens die reistijd luister ik constant naar audioboeken, maar ook tijdens huiselijke klusjes luister ik de hele tijd.

Voor mij zijn er 2 ingrediënten die ervoor zorgen dat ik helemaal weg ben van een audioboek: ten eerste moet het gaan om een goed verhaal (duh!) en ten tweede is de voorlezer ook van essentieel belang! Het is belangrijk dat het verhaal goed werd ingesproken zodat je helemaal in het verhaal wordt gesleurd. Daarmee tip ik in deze blogpost 5 audioboeken die zowel een leuk verhaal vertellen maar die ook fenomenaal goed werden ingesproken.

1. Not my problem – Ciara Smyth (voorlezer: Sarah-Jane Drummey)

Not My Problem

Voordat ik Not my problem luisterde, had ik ook al The falling in love montage geluisterd, en dat vond ik op zich wel een leuk verhaal. Omdat Ciara Smyth naar YALFU kwam in september wou ik ook Not my problem gelezen hebben. Meteen was ik gek van het verhaal: het is hilarisch met hartverwarmende personages en een leuk plot. Maar het was ook vooral door de voorlezer dat ik nog meer verdiept in het verhaal geraakte. Het Ierse accent, een leuk stemgeluid en de gevoelens die je erin hoorde, maakte dat ik ontzettend hard heb genoten van dit audioboek.

2. Felix Ever After – Kacen Callender (voorlezer: Logan Rozos)

Felix Ever After (ebook), Kacen Callender | 9780571368020 | Boeken | bol.com

Felix ever after is een ongelooflijke populair boek en het is ook begrijpelijk waarom! Dit verhaal over een transjongen die op zoek is naar zijn identiteit en worstelt met liefde is zo krachtig beschreven. Het hoofdpersonage Felix, maar ook de randpersonages zijn helemaal tot leven gebracht. Ik heb veel geleerd uit dit verhaal en ook de stem van de voorlezer paste helemaal bij de sfeer van het verhaal.

3. De vliegeraar – Khaled Hosseini (voorlezer: Sander de Heer)

De vliegeraar

Voor een boekenclub lazen we De Vliegeraar. Dit enorm aangrijpende verhaal over twee jongens die opgroeien in Afghanistan raakte iedereen. Normaal ben ik niet zo’n fan van Nederlands ingesproken audioboeken (veelal wegens het Nederlandse accent), maar ik merkte dat dit verhaal heel aangenaam was ingesproken en dat ik mij zelfs niet stoorde aan het Nederlandse accent. De Heer heeft een aangename stemkleur waardoor het accent naar de achtergrond vervaagde en ik helemaal in het verhaal kwam.

4. Radio silence – Alice Oseman (voorlezer: Aysha Kala)

Radio Silence, Alice Oseman | 9780007559244 | Boek - bookspot.be

In een andere blogpost had ik al mijn liefde geuit voor de boeken van Alice Oseman en één van mijn favoriete boeken van haar is Radio silence. Het rauwe verhaal raakte me diep en het audioboek is echt een pareltje. Ik hield enorm van de stem van de voorlezer, maar wat ik een enorm pluspunt vond is dat ze de moeite hebben gedaan om de stem ook te vervormen tijdens de gedeeltes van de podcast van Aled.

5. The hating game – Sally Thorne (voorlezer: Katie Schorr)

25883848. sy475

Dit is een boek waar ik toevallig op uit kwam op Storytel en ik werd meteen verliefd op verhaal. De conversaties tussen de twee hoofdpersonages waren hilarisch en de chemie spatte er vanaf. Maar het verhaal was ook zo levendig ingesproken en de stemkleur van Schorr paste er helemaal bij.

Liefs,

Rani

3 reacties op Booktalk | 5 audioboeken die je moet geluisterd hebben op Storytel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.