Een tijdje terug ontdekte ik de serie It’s a Sin op Canvas. Meteen was mijn interesse gewekt en ik bekeek deze fictie-reeks van 5 afleveringen in één keer. Ik was zodanig ondersteboven van deze prachtige dramareeks dat ik meteen wist dat ik It’s a Sin onder de aandacht wou brengen op de blog. Deze serie heeft mij zowel vreugde als hartzeer bezorgd en ik kan jullie alleen maar aansporen om deze serie een kans te geven!

In It’s a Sin volgen we het verhaal van vier homoseksuele mannen die in het begin van de jaren ’80 gaan samenwonen met hun vriendin Jill. Ze vormen een hechte vriendengroep en genieten volop van een losbandig leven. Maar wanneer aids aan een opmars bezig is valt hun zorgeloze leven uiteen…

Wat mij meteen raakte was de prachtig vormgegeven relatie tussen de personages. De liefde en vriendschap die ze voor elkaar voelen spatte van het scherm. Bovendien waren de flamboyante en excentrieke personages zo moeiteloos neergezet door de acteurs en het oog voor detail van de productie benam mij de adem. Het is echt een straf scenario dat je niet onberoerd gaat laten. Het gaat over een verschrikkelijk onderwerp, maar de manier waarop het aan bod komt is zo krachtig gedaan.

Het verhaal zelf was enorm aangrijpend, met veel emotionele momenten maar ook hilarische scènes. Naarmate we vorderen in de serie nemen de emotionele momenten alleen maar toe en gaat het verhaal echt onder je huid zitten. It’s a Sin is naar mijn bescheiden mening een serie die je gewoonweg gezien moet hebben. Je kan deze serie nog tot 5 november hier bekijken op Canvas.

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.