In 2017 maakte ik voor het eerst kennis met de boeken van Sarah J. Maas. Ik las toen de populaire trilogie Hof van Doorns en Rozen waar ik instant verliefd op werd. Maar toen bekend werd gemaakt dat er een vierde deel ging komen over Nesta en Cassian was ik toch wel een beetje sceptisch. Ik heb Nesta als personage nooit gemogen en wist niet of ik een heel boek vanuit haar standpunt zou verdragen. Maar Maas heeft een manier van schrijven waardoor ik wist dat ik het boek toch zou willen lezen.

De oorlog is gedaan, maar heeft een hevige tol van iedereen geëist. Zo ook van Nesta die haar vader is verloren. Ze gaat al feestend en drinkend door het leven tot groot afschuw van haar geliefden die zien dat ze op de afgrond staat. Ze kan de verschrikkingen van de oorlog met Hybern niet vergeten. Het helpt ook niet dat Cassian telkens haar woede aanwakkert. Ze kan het vuur tussen hen niet ontkennen. Wanneer opnieuw de dreiging van een oorlog voorhanden is, zullen Nesta en Cassian niet alleen de strijd met hun vijanden aan gaan, maar ook de strijd met zichzelf…

Net zoals ik gewend ben van de andere boeken van Maas, leest de schrijfstijl ontzettend vlot. Maas weet mooie bewoordingen uit haar vingers te toveren waardoor je makkelijk in het verhaal terecht komt. Hof van Zilveren Vlammen wordt verteld vanuit de perspectieven van Nesta en Cassian. Ondanks mijn initiële sceptische houding, moet ik bekennen dat ik moeiteloos kon meeleven met zowel Nesta als Cassian.

Het viel wel op dat het verhaal meer gericht is op de personageontwikkeling van Nesta dan dat het gedreven wordt door het plot. Je snapt ook meteen waarom, Nesta is een ingewikkeld personage met heel veel emotionele bagage. Ik was bang dat ik haar niet ging begrijpen, maar Maas weet perfect hoe ze Nesta moest neerzetten. Ze is zo rauw voorgesteld en mijn hart ontdooide telkens meer en meer. Het was zo verfrissend om ein-de-lijk in te zien wat Nesta heeft meegemaakt en hoe ze omgaat met haar trauma’s.

Ook over het verleden van Cassian leren we het een en ander. Maar ik moet toegeven dat ik Nesta als personage veel interessanter vind. En natuurlijk ontbreekt het ook hier niet aan romance en stomende scènes. De vorige delen lijken zelfs braafjes in vergelijking met Hof van Zilveren Vlammen. Maas heeft de temperatuur een pak hoger gedraaid en de pikante scènes volgen elkaar ook snel op. Desondanks vullen Cassian en Nesta elkaar perfect aan als personages en hun relatie wordt ook diep uitgewerkt.

Waar het dan weer ontbreekt in dit deel is de actie. Soms wou ik gewoon dat het tempo nét iets hoger lag en er gewoon iets meer gebeurde. Doorheen het verhaal leren we trouwens enkele nieuwe personages kennen. De nadruk op vriendschap en de steun die de vrouwen bij elkaar vonden, vond ik prachtig weergegeven.

Titel: Hof van Zilveren Vlammen| Auteur: Sarah J. Maas| Uitgeverij: Van Goor| Genre: fantasy| Pagina’s: 627 | Beoordeling: 4/5

Ik ben blij dat ik Hof van Zilveren Vlammen heb gelezen. Het verhaal gaf ongelofelijk veel inzichten over Nesta en die openbaringen maakten haar een personage waarmee je direct gaat meeleven. Het is weliswaar niet mijn favoriete deel van de reeks, maar als je fan bent van de vorige delen is dit zeker een aanrader. Ik benieuwd naar de vervolgdelen waar volgens mij sowieso de focus op Elain en Lucien, Mor en Azriel nog gaat liggen. Ik vind het alleen jammer dat de cover totaal niet bij de oude boeken past, blijkbaar was dat Maas haar idee, maar ik vind dat echt doodzonde…

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.