Ik wou al langer een “week in mijn leven” doen, maar bij nader inzien zou een hele week verslaggeving van mijn leven enorm slaapverwekkend zijn geweest. Ik heb mij dus toegespitst op één weekend waarbij ik mij natuurlijk focus op alles wat met boeken te maken heeft: gaande van lezen, schrijven, foto’s trekken van boeken én een boekenclub.

Doordeweeks lees ik eigenlijk niet heel veel, dus in de weekends probeer ik altijd een inhaalmanoeuvre te doen. Voor deze blogpost heb ik mij gericht op afgelopen weekend (19 februari tot en met 21 februari) omdat ik drie ambitieuze leesdoelen had. Ik wou namelijk Heks & Jager uitlezen, beginnen in Hof van Zilveren Vlammen en The Raven King uitlezen/luisteren als audiobook. Verder wou ik ook nog enkele blogposts schrijven die al langer op de planning staan. Is het mij gelukt?

Vrijdag

Mijn weekend begint steevast vrijdag(na)middag. Op vrijdagen werk ik namelijk tot ’s middags, dus mijn weekend begint altijd vroeg. Vandaag kwam ik om 12u30 thuis, heb vlug iets gegeten en begon met lezen in Heks & Jager. Dat was namelijk het boek dat we uitgekozen hadden voor de boekenclub die zondag zou gehouden worden. Heks & Jager kon mij niet meer boeien dus heb ik het laatste deel diagonaal gelezen. Ik vond het verhaal enorm teleurstellend en was blij dat ik het uit had zodat ik eindelijk in Hof van Zilveren Vlammen kon beginnen.

Alvorens te beginnen in Hof van Zilveren Vlammen heb ik nog vlug wat foto’s genomen voor bookstagram. Toen ik het boek opensloeg werd ik op slag verliefd op de fanart die erin zat. Ik wist natuurlijk dat er een exclusieve fanart ging zijn, maar dat maakt boeken altijd nét dat tikkeltje specialer. Vrijdag sloot ik af op pagina 58.

Zaterdag

Zaterdagen zijn de dagen van slow mornings. Ik dook pas om half 11 in mijn boek. Mijn vriend ging nog een paar uur werken waardoor ik ongestoord verder kon lezen en mijn leestempo zat dan ook goed tot de middag.

In de namiddag tref ik nog wat voorbereidingen voor de boekenclub die de volgende dag op de planning staat. Verder wou ik initieel ook nog enkele blogposts schrijven, maar mijn uitstelgedrag nam de overhand. Wel begon ik aan deze blogpost te schrijven, dus dat is toch al iets. 😉 Uiteindelijk besloot ik om ook nog een beetje in mijn reading journal te werken (of beter gezegd kleuren). Zaterdag ben ik tot pagina 274 van Hof van Zilveren Vlammen geraakt.

Zondag

Vandaag ging het spannende dag worden. Ik organiseerde namelijk voor de eerste keer een boekenclub met mijn vrienden. Het bezorgde mij toch een nerveus gevoel. Om 10u begon de boekenclub en op enkele technische problemen na (slechte internetverbinding) was het zeker geslaagd. Het was een heel interessante discussie over Heks & Jager. De meningen waren een beetje verdeeld, maar iedereen was het eens dat Heks & Jager geen fenomenaal boek. Sommigen vonden het stelsel van magie heel interessant omwille van de patronen, anderen vonden het te beknopt uitgelegd en wouden dat het meer uitgediept was. Ik heb er alleszins van genoten en vond het uiterst interessant om de verschillende opinies van iedereen te horen. Afsluiten deden we met een quiz

Helaas moesten er ook enkele huishoudelijke klusjes gedaan worden en tijdens het strijken luisterde ik naar The Raven King. In de namiddag besloot ik om verder te lezen in Hof van Zilveren Vlammen en nestelde ik mij buiten in het zonnetje. Buiten in de zon lezen is voor mij de definitie van perfectie.

Uiteindelijk moest er ook nog een beetje worden gewerkt voor de blog en plande ik een beetje in welke blogposts nog gaan verschijnen. Verder begon ik ook eindelijk aan mijn recensie voor Addie LaRue die mij bloed, zweet en tranen gekost heeft (ok, dat is een beetje overdreven, maar ik vond het niet makkelijk om Addie te recenseren). En toen was mijn volgeboekt weekend gedaan! Met een tevreden gevoel kon ik terugblikken. Het was me weliswaar niet gelukt om The Raven King uit te lezen en ik had ook niet alle blogposts geschreven die ik wou schrijven, maar ik was wel goed ver geraakt in Hof van Zilveren Vlammen en dat is ook weer een overwinning. 😀

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.