In december kwam het langverwachte slotdeel van The Renegades serie uit. Ik was opgelucht en dolgelukkig toen Blossom Books had bekend gemaakt dat ze toch hadden besloten om Apocalyps te vertalen. Alleen, hoe was dat tweede deel weer geëindigd? Mijn geheugen moest weer opgefrist worden, dus hoog tijd om het eerste deel Alter Ego nog eens te lezen!

De Rebellen zijn mensen met bijzondere gaven die als superhelden de samenleving beschermen. Ze hebben Gatlon gered nadat de Anarchisten, de schurken, chaos hadden veroorzaakt. Nova haat de Rebellen nadat ze haar en haar familie in de steek hebben gelaten. Ze groeit op tussen de Anarchisten en wil maar één ding: wraak nemen op de Rebellen. Ze infiltreert in de Rebellen organisatie waar ze Adrian ontmoet. Zowel Nova als Adrian leiden een verborgen leven…

Dit is mijn tweede keer dat ik Alter Ego heb gelezen en ik moet bekennen dat ik er minder van heb genoten dan de eerste keer. Het viel ontzettend hard op dat de build-up enorm traag was en sommige scènes voelden zelfs langdradig aan. Ik miste gewoon net dat tikkeltje actie om helemaal in het verhaal op te gaan. De wow-factor ontbrak helaas.

Ook worden er heel veel personages geïntroduceerd waardoor het nogal overweldigend overkwam. Gelukkig is er een lijst van personages opgenomen in het begin van het boek. Het was ook jammer dat er voor de randpersonages geen grotere rol was weggelegd want er zat echt potentieel in hen! Gelukkig maken de twee hoofdpersonages veel goed. Het verhaal wordt verteld uit de perspectieven van Adrian en Nova. Zij zijn enorm interessante en goed uitgewerkte personages en vooral Adrian heeft mijn hart gewonnen. Hij ziet in dat de maatschappij niet helemaal gebaat is met de Rebellen en wilt verandering.

Het plot zelf bevat een diepe laag waar ik helemaal voor te vinden was. Ik houd ook van het grijze gebied waar het verhaal naartoe gaat. De personages zijn niet zwart-wit en het is heel duidelijk dat de samenleving, ondanks de goede bedoelingen van de Rebellen, nog heel wat te wensen overlaat. De politieke boodschap die het boek brengt kon ik helemaal smaken. Het is niet aan de Rebellen om zowel wetten op te stellen als te handhaven, er moet een scheiding van machten komen.

Titel: Alter Ego | Auteur: Marissa Meyer | Uitgeverij: Blossom Books | Genre: fantasy, sci-fi | Pagina’s: 542  | Beoordeling: 3,75/5

Alter Ego is een verhaal waar rustig de tijd voor genomen wordt om het op te bouwen. Helaas net té rustig waardoor het vaak wat spanning miste en waarvan ik wenste dat er wat meer vaart ging komen in het verhaal. Het voelde een beetje aan als een inleiding op het vervolg en dat is jammer. Desondanks ben ik benieuwd naar het tweede deel. Daar heb ik trouwens in het verleden al een recensie van geschreven die je hier kan lezen.

Liefs

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.