Afgelopen november kwam Een vloek zo eenzaam uit bij Blossom Books. Het verhaal is een retelling van Beauty and the Beast en persoonlijk ben ik dol op retellings van sprookjes. Ik ben altijd benieuwd hoe de auteur het verhaal in een ander jasje gaat steken. In het verleden heb ik het contemporary verhaal Donkerblauwe Woorden gelezen die ik ontzettend goed vond, dus met vrij hoge verwachtingen dook ik in dit verhaal.

Prins Rhen is vervloekt. Rhen is de prins van Sinteldaal die de hele tijd de herfst van zijn achttiende levensjaar opnieuw beleeft. Hij is wanhopig op zoek naar een manier om de vloek te verbreken, maar daar lijkt hij maar niet in te slagen. Enkel een jongedame vinden die van hem houdt, kan een einde maken aan deze vloek. Er rest hem nog één laatste kans voordat zijn tijd erop zit…Maar hoe kan iemand verliefd op hem worden als hij op het einde van het seizoen verandert in een bloeddorstig monster?

Kemmerer hanteert een vlotte schrijfstijl waardoor je je in een mum van tijd in Sinteldaal waant. Het verhaal wordt verteld vanuit de twee hoofdpersonages Rhen en Harper. Harper is afkomstig uit Washington D.C. en wordt meegenomen naar de wereld van de prins. Ze heeft cerebrale parese, maar laat zich daar niet door definiëren. Ze is een ontzettend sterk personage dat ook zeker niet op haar mondje is gevallen.

Prins Rhen vind ik dan weer moeilijker om te beschrijven. Ik heb het gevoel dat ik hem nog altijd niet helemaal heb leren kennen. Hij is best een complex personage, maar dat vind ik juist het charmante eraan. Beide personages zijn ontzettend krachtig neergezet en doorheen het verhaal zie je ze ontplooien. De romance is realistisch en subtiel neergezet. Naar het einde toe kun je natuurlijk wel raden wat er gaat gebeuren, maar dat vond ik geenszins een afknapper. Het bleef razend spannend en je wordt van de eerste tot de laatste letter helemaal in het verhaal gezogen.

Titel: Een Vloek zo Eenzaam | Auteur: Brigid Kemmerer | Uitgeverij: Blossom Books | Genre: fantasy | Pagina’s: 477  | Beoordeling: 4/5

Een vloek zo eenzaam is een hervertelling in een uniek jasje gestoken. Het verhaal vertoont nog altijd gelijkenissen met het oorspronkelijke Belle en Beest-verhaal, maar Kemmerer heeft er mooi haar eigen twist aan gegeven. Het was wel niet zo dat het verhaal mij helemaal van mijn sokken wist te blazen, maar ik ben al helemaal enthousiast geworden voor het vervolg!

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.