Na het succesvolle en spannende eerste deel uit de A Good Girl’s Guide to Murder kon ik niet wachten om in het tweede deel Good Girl, Bad Blood te duiken. Ik moet bekennen dat ik torenhoge verwachtingen had na het eerste deel en ik was benieuwd of ook dit verhaal mijn verwachtingen zou inlossen.

Pip heeft een succesvolle podcast opgericht waarin ze vertelt over het moordmysterie dat ze vorig jaar heeft opgelost met behulp van Ravi Singh. Die podcast gaat viraal, maar ze heeft gezworen dat ze geen detectivewerk meer gaat verrichten na de gebeurtenissen van vorig jaar. Wanneer Jamie Reynolds verdwenen is en de politie niets doet, moet ze haar belofte verbreken. Gaandeweg onthult ze meer en meer van de duistere geheimen van de stad…

Ook dit deel bevat weer dat unieke formaat waarmee het verhaal verteld wordt. Ik was blij om te merken dat het verhaal voortzet op de impactvolle gebeurtenissen van het vorige deel. Ik was sowieso benieuwd hoe het verhaal verder ging met bepaalde onthullingen en was dan ook niet teleurgesteld. Mijn emoties gingen alle kanten op doorheen het verhaal. Jackson laat je wanhoop, woede verdriet en nog allerlei andere emoties voelen en weet perfect belangrijke dingen in de samenleving aan de kaak te stellen waardoor ook dit een enorm krachtig verhaal is. Dit deel is een tikkeltje duisterder geworden, gelukkig nog afgewisseld met wat luchtigere momenten.

Het tempo ligt vrij hoog waardoor je het boek in een ruk wilt uitlezen, maar dat doet gelukkig geen afbreuk aan het mysterie en het plot. Ondanks het hoge tempo valt op dat alles heel goed doordacht is. Het zijn die details waardoor je van de ene verbazing in de andere valt. Het is een ongelofelijk meeslepend verhaal dat totaal niet voorspelbaar is. Het enige minpuntje vond ik het einde, dat net iets te dramatisch en onrealistisch was waardoor ik toch een beetje verward achterbleef.

Titel: Good Girl, Bad Blood | Auteur: Holly Jackson | Uitgeverij: Delacorte Press | Genre: thriller | Pagina’s: 432  | Beoordeling: 4/5

Good Girl, Bad Blood heeft alle ingrediënten om helemaal in het verhaal opgeslokt te worden. Het brengt een wervelwind aan emoties te boven met de nodige adrenalinestoten waardoor je telkens op het puntje van je stoel blijft zitten. Een van de pluspunten van deze reeks is dat je je als lezer ontzettend betrokken voelt in het verhaal. A Good Girl’s Guide to Murder is gewoonweg een verslavende reeks en ik ben ontzettend benieuwd naar het vervolg.

Liefs,

Rani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.