De afgelopen maanden ben ik enkele pareltjes op Netflix tegengekomen die ik jullie niet wil onthouden. Het is een leuke mix van verschillende genres geworden. Hierbij presenteer ik jullie enkele aanraders die het bekijken waard zijn.

The Dressmaker

The Dressmaker is een film waar ik nog nooit van had gehoord en waar ik heel toevallig op stuitte toen ik random trailers aan het kijken was op YouTube. De reacties waren unaniem lovend waardoor ik besloot om deze film een kans te geven. En waw, mijn vriend en ik waren enorm onder de indruk van The Dressmaker. Het is een film met zwarte humor waardoor er komische elementen zijn afgewisseld met de nodige dramatiek. En laat ik natuurlijk niet de ijzersterke cast vergeten die de film naar een hoger niveau tilt. In de film volgen we de glamoureuze Tilly die terug naar haar landelijk geboortedorpje gaat waar ze wraak gaat nemen op diegenen die haar kwaad hebben gedaan…

Dark

In de zomervakantie begon ik met Dark, een duistere Duitse serie die vaak werd vergeleken met Stranger Things (al lijken ze totaal niet op elkaar, maar het zijn wel beide donkere en mysterieuze series). Het is een ontzettend ingewikkelde serie waar je je aandacht moet bij houden door de verschillende tijdssprongen. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt waardoor je vaak met open mond zit te kijken hoe geniaal dit bedacht is. Ik moet alleen bekennen dat ik nog altijd het derde seizoen verder moet kijken, maar dit is zo’n serie waar ik gewoon nog geen afscheid van kan nemen. 🙂

How to lose a guy in 10 days

Af en toe ben ik eens in de stemming voor iets luchtigs en gewoon een feelgood film. En dat heb ik gevonden met deze hilarische chicklit film How to lose a guy in 10 days. Ik heb ontzettend hard genoten van deze film en vaak zitten gniffelen met de situaties. Tikkeltje cliché en voorspelbaar natuurlijk, maar dat neemt niet weg dat dit dé perfecte ontspanning biedt.

The politician

The Politician was niet zozeer een hoogschieter in mijn ogen, maar ik heb er zeker van genoten. In het verhaal volgen we de ambitieuze Payton die zijn leven tot in de puntjes heeft uitgewerkt en er alles voor doet om verkozen te worden tot voorzitter van de leerlingenraad. De show neemt nogal een satirisch loopje en op sommige momenten pakte dat goed uit, bij andere momenten werd het gewoon tĂ©. Al vond ik het een pluspunt dat er gaandeweg ook zware thema’s aan bod kwamen. Het plot zelf vond ik uiteindelijk niet heel speciaal, maar van de de personageontwikkeling was ik dan weer wel voor te vinden.

The Queen’s Gambit

Je kunt er niet langs kijken, iedereen had het over The Queen’s Gambit. En jeetje, deze serie was steengoed! Dit is een van de weinige series die ik zo opnieuw zou kijken vanwege het briljante verhaal, kostuums, acteerprestaties en productie. Echt waar, geef deze een kans want het is echt geniaal gedaan! Het hoofdpersonage Beth is zo’n intrigerend personage waardoor je gewoon betoverd blijft kijken naar haar verhaal. Echt jammer dat het maar een mini-serie is, want ik krijg echt geen genoeg van deze serie.

Dash & Lily

En tot slot wil ik graag nog wat liefde geven aan Dash & Lily, een serie die je naar Kerstsferen brengt. Het zijn afleveringen van maar 20 minuten, maar het verhaal ontvouwt zich zo mooi! Ondanks de korte afleveringen zit er ongelooflijk veel diepte in het verhaal.

Liefs,

Rani

1 reactie op Netflix | Enkele aanraders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.