Binnenkort kunnen we Koning Winter weer verwelkomen. Al is de winter allesbehalve mijn favoriete seizoen, toch vind ik boeken met een winterse setting bijzonder gezellig om te lezen. Daarom heb ik vijf boeken op een rijtje gezet die je naar magisch winterse oorden brengen.

List & Leugens

Leigh Bardugo heeft met List & Leugens een prachtig intrigerend verhaal gecreëerd. List & Leugens heeft alles om je mee te sleuren in een actievol avontuur met wervelende gebeurtenissen waarvan je nooit weet wat ervan te verwachten. Spanning, intriges en fantastische personages maken dit een memorabel verhaal!

In dit eerste deel van de Kraaien-duologie volgen we een bij elkaar geraapt zootje met als leider de geniale Kaz Brekker. Ze krijgen een opdracht aangeboden die vrijwel onmogelijk lijkt, maar hen rijk kan maken. En zo begint hun ongelooflijk gevaarlijke missie die hen naar het ijskoude en vijandelijke Fjerda brengt…

Zilvergaren

Ik kan met geen woorden beschrijven hoe goed Zilvergaren is. Ik weet dat het verhaal niet voor iedereen is weggelegd, maar ik houd echt van dit verhaal. Het is tevens een standalone, dus perfect als je geen zin hebt om je toe te wijden aan een serie.

Het is een sprookjesachtige hervertelling van Repelsteeltje. In het verhaal volgen we Miryem die afstamt van een lange lijn geldschieters. Helaas heeft haar vader moeite om geld te innen waardoor ze in armoede moeten leven. Miryem neemt het heft in eigen handen en gaat zelf het geld innen. Ze heeft een talent om geld om te zetten in goud maar dat talent brengt haar alleen maar problemen wanneer de koning van het bos erachter komt…

De Beer en de Nachtegaal

De Beer en de Nachtegaal is het eerste deel uit een trilogie en deed me een beetje denken aan Zilvergaren. Niet dat het verhaal op elkaar lijkt, maar beide auteurs hebben een soortgelijke stijl wat zowel betreft schrijven als verhaalopbouw.

Het verhaal gaat over Vasja die met haar familie aan de rand van een bos in het noorden van Rusland woont. Ze groeit op met verhalen over geesten en de Winterdemon. Alleen zijn het geen verhalen, want Vasja heeft de gave om huisgeesten en de Winterdemon te zien. In het bos groeien echter de krachten van het kwaad…

Over wezenloze zielen

Over wezenloze zielen is een boek van eigen bodem en wordt binnenkort terug uitgegeven. Het is alweer een tijdje geleden dat ik dit boek heb gelezen, maar ik herinner mij dat ik helemaal verwonderd was over dit prachtige verhaal met een unieke schrijfstijl.

Het is een heel duister verhaal waarin we Sieglinde volgen die voor de mysterieuze graaf van Nebelburg gaat werken. In het kasteel ontmoet ze de andere bewoners en naarmate de tijd vordert stuit ze op de donkere geheimen rondom de graaf.

De ijzige verloofde

De ijzige verloofde is een van de origineelste verhalen die ik ooit ben tegengekomen. Het verhaal speelt zich af in de Pool waar niets lijkt te zijn wat het is. Illusies, intriges, complotten spelen een grote rol in dit verhaal. De world-building in dit verhaal is echt om je vingers van af te likken en ik kan echt niet wachten tot het vervolgdeel.

Liefs,

Rani

1 reactie op Vijf ijzig koude fantasy boeken voor in de winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.